Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Injekce pro Varšavu. Na dobročinné akci se vybralo přes 100 tisíc

Před týdnem proběhl v budově kina Varšava už druhý dobročinný večer s názvem Na šikmé ploše. Dražila se umělecká díla a celkem se vybralo přes sto tisíc korun. Všechny peníze půjdou obratem do záchrany a znovuobnovení budovy kina. Opraví se za ně staré promítačky z kina Lípa a další finance půjdou na dokončení opravy malého sálu Barandoff.

„Podařilo se nám společně s kurátorem Janem Měřičkou oslovit řadu významných místních i přespolních tvůrců a sestavit tak aukční výběr, o který byl nakonec velký zájem. Vydražila se nakonec většina děl. Velká část výdělku aukce, přibližně 70 tisíc, je dána právě rozdílem mezi přátelskou cenou autorů pro kino Varšava a cenou vyvolávací,“ řekla Zuzana Koňasová ze spolku Zachraňme kino Varšava.

Během večera se ale pouze nedražilo, vystoupil také herec Václav Helšus a zahrála i kapela. „Smyslem večera však bylo především přesvědčit další občany, že naše tříletá iniciativa, vedoucí k záchraně posledního městského kina v Liberci a zároveň k rozvoji kulturní scény, by neměla být jen záležitostí několika našich členů, ale především průnikem liberecké veřejnosti, tvůrčích osobností i úspěšných regionálních společností,“ uvedl Petr Hubáček, další ze spolku.

Autoři | Foto Roman Dobeš

Štítky kino, Varšava, Václav Helšus, Petr Hubáček, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Injekce pro Varšavu. Na dobročinné akci se vybralo přes 100 tisíc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.