Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Jihoamerický svět Markéty Pilátové v úterý u Fryče. Spisovatelka představí novou knihu

V úterý 12. ledna od 19 hodin zve liberecké knihkupectví Fryč na setkání se spisovatelkou, hispanistkou a novinářkou Markétou Pilátovou. Ta zde představí svou povídkovou knížku Kulaté rámy slov, plnou magických a mnohdy drsných příběhů jihoamerických českých emigrantů, román Tsunami blues i další texty, inspirované exotickým prostředím, kde autorka tvoří a žije. Večerem bude provázet Luděk Lukůvka, vstupné je dobrovolné.

Kromě besedy v knihkupectví navštíví Markéta Pilátová i libereckou nemocnici, kde v rámci svého projektu Babalu bude číst ze svých knih pro děti pacientům dětského psychiatrického oddělení. Ve středu se pak na besedu s ní těší žáci 3. třídy ZŠ Ještědská.  

Markéta Pilátová (*1973)

Vystudovala romanistiku a historii na Univerzitě Palackého v Olomouci, kde také pracovala jako odborná asistentka. Působila na katedře slavistiky na univerzitě ve španělské Granadě, češtinu učila v brazilském São Paulu, Rio Grande Do Sul, Mato Grossu Do Sul a v Buenos Aires. Je autorkou knih Žluté oči vedou domů (2007), Má nejmilejší kniha (2007), sbírky poezie Zatýkání větru (2011), románu Tsunami blues (2014), povídkové knihy Kulaté rámy slov a pěti knížek pro děti. Její knihy byly třikrát nominovány na cenu Magnesia Litera a přeloženy do šesti světových jazyků. Publikuje v mnoha tuzemských periodikách včetně Salonu Práva, Respektu, Lidových novin a Českého rozhlasu. Rovněž překládá ze španělštiny.

Autoři | Foto archiv Markéty Pilátové

Štítky kniha, Markéta Pilátová, Krajská nemocnice Liberec, Univerzita Palackého v Olomouci, román, Český rozhlas, São Paulo, Buenos Aires, Granada, Rio Grande do Sul, Lidové noviny, Magnesia Litera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihoamerický svět Markéty Pilátové v úterý u Fryče. Spisovatelka představí novou knihu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.