Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Válka v Sýrii na vlastní oči: Novinářka, která žila mezi kurdskými bojovníky, pohovoří u Fryče

Ve středu 20. ledna od 19 hodin zve liberecké Knihkupectví Fryč na setkání s novinářkou a humanitární pracovnicí Markétou Kutilovou. Ta byla od srpna 2015 se svou kolegyní Lenkou Klicperovou na kurdské straně frontové linie války proti tzv. Islámskému státu. Ten samý den od 17 hodin pohovoří v jablonecké La Kavárně.

Jak vypadá boj Kurdů proti tzv. Islámskému státu, proč a jak odcházejí lidé ze Sýrie, jaká byla bitva o město Kobani? To jsou otázky, na které účastníci přednášky a debaty dostanou odpověď. Uslyší také ukázky z knihy Islámskému státu na dostřel a uvidí dosavadní výsledky sbírky S.O.S. Kobani. 

Kdo je Markéta Kutilová?

Novinářka a humanitární pracovnice. Pracovala v Lidových novinách, její články a reportáže ze zemí třetího světa publikovala mnohá česká média. Působila jako projektová koordinátorka společnosti Člověk v tísni v Íránu, na Srí Lance a na zemětřesením zničeném Haiti. V Demokratické republice Kongo zakládala misi společnosti Člověk v tísni a projekty na pomoc znásilněným ženám a dětem. Markéta působí v neziskových organizacích Pontopolis a Femisphera, věnuje se přednáškové a publikační činnosti. Na pomoc obětem syrské války organizuje sbírku S.O.S. Kobani.

Autoři

Štítky Islámský stát, občanská válka v Sýrii, Markéta Kutilová, Lenka Klicperová, Člověk v tísni, Ajn al-Arab, Sýrie, Írán, Srí Lanka, Demokratická republika Kongo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Válka v Sýrii na vlastní oči:  Novinářka, která žila mezi kurdskými bojovníky, pohovoří u Fryče  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.