Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Liberec se promění v poválečné Německo. Natáčet tu budou filmaři pro ZDF

Ideální kulisy Německa v prvních letech po druhé světové válce našla televize ZDF v Liberci. Dvoudílný snímek s pracovním názvem Zemský soud se začal natáčet koncem února, do Liberce se pak štáb přesune koncem tohoto týdne. Jako lokaci si filmaři vybrali náměstí Pod Branou, kde také v pátek padne první liberecká klapka.

Zemský soud je adaptací stejnojmenného románu Ursuly Krechel a vypráví příběh židovsko-křesťanské rodiny Kornitzer, která se pokusila přežít exil a pronásledování v době nacismu, a po konci války zkusila vybudovat nový život v Západním Německu.

„Zfilmování románu ukazuje ze zvláštní perspektivy první poválečná léta v Německu a mapuje oběti, které holokaust a válku přežily v exilu. Zkušenosti útěku a odloučení od rodiny vryly hluboké jizvy, které se nezahojily ani po návratu do cizí, znovuzaložené, vlasti. Televizní adaptace románu má dát těmto lidem hlas a tvář. Tímto chce ZDF pokračovat ve vypravěčské tradici na téma zpracování současných německých dějin,“ myslí si programový ředitel ZDF Norbert Himmler.

Natáčení bude probíhat v Berlíně, Česku, Baden-Wurttembergu, Bavorsku a na Kubě až do června letošního roku. U nás se filmaři objeví také v Českém Dubu, Mladé Boleslavi, v Ústí nad Labem a v Praze.

Autoři | Foto archiv ZDF

Štítky Liberec, Německo, filmař, druhá světová válka, román, Ursula Krechelová, holokaust, Norbert Himmler, Západní Německo, Česko, Berlín, Kuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec se promění v poválečné Německo. Natáčet tu budou filmaři pro ZDF  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.