Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Knihkupectví u Fryče zve na besedu s Michaelem Žantovským - Václav Havel tady a teď

Jsou myšlenky prvního polistopadového prezidenta stále živé? Mají k dnešku skutečně co říci? Jak k odkazu Václava Havla vlastně přistupovat? A jakou roli v tomto přibližování života a díla jedné z nejvýraznějších osobností českých dějin 20. století hraje Knihovna Václava Havla? O tom všem můžete pohovořit v úterý 8. března s Michaelem Žantovským na besedě v Knihkupectví Fryč. Akce začíná v 19:00 a vstupné je dobrovolné.

Michael Žantovský (*1949), vystudoval psychologii, působil také jako překladatel (do češtiny přeložil např. Josepha Hellera, Normana Mailera či Woodyho Allena), tlumočník a publicista. Je jedním ze zakladatelů Občanského fóra, působil též jako mluvčí a poradce Václava Havla, později byl velvyslancem v USA, v Izraeli a ve Velké Británii. Od září 2015 je ředitelem Knihovny Václava Havla. 

V roce 2014 vydal knihu "Havel" - biografii, ve které se snažil reflektovat život Václava Havla, literární dílo a politické působení s maximální možnou objektivitou. 17. 3. vychází jeho novinka Ochlazení, špionážní thriller z blízké budoucnosti. 

Autoři

Štítky Václav Havel, Michael Žantovský, Knihovna Václava Havla, Woody Allen, Norman Mailer, Joseph Heller, Občanské fórum, USA, Izrael, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knihkupectví u Fryče zve na besedu s Michaelem Žantovským - Václav Havel tady a teď  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.