Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Letní kina zahájí v týdnu sezonu. Jako první přivítají diváky v Turnově

Letní kina v Libereckém kraji zahájí v nadcházejícím týdnu sezonu. Jako první přivítá v úterý diváky kino v Turnově, které patří k nejnavštěvovanějším v Česku. Promítat bude americký fantasy film Warcraft: První střet, který je založený na sérii počítačových her Warcraft a World of Warcraft. Loni v Turnově odehráli přes léto 73 představení, na která přišlo rekordních 10 292 diváků.

Letní kino v Turnově funguje od poloviny 70. let, letos zahajuje čtvrtou sezonu digitálního promítání. "Na letní měsíce zavíráme kamenné kino a přesouváme se do letního amfiteátru. Je to jediná možnost, jak promítat i v letním kině premiérové filmy, ty se totiž na klasickém filmovém pásu vůbec nevyrábějí," vysvětlil dramaturg Adam Švancar. Návštěvníci se díky tomu mohou těšit na typické letní filmy i naprosté novinky.

V červnu tak uvidí diváci v Turnově velkofilm Den nezávislosti: Nový útok, který je pokračování filmu režiséra Rolanda Emmericha o útoku mimozemšťanů na Zemi, v červenci třeba Legendu o Tarzanovi. Na programu jsou také oblíbené animované filmy Kluk ve světě příšer, Hledá se Dory nebo Doba ledová: Mamutí drcnutí. Nechybí ani české filmy jako Lída Baarová, Teorie tygra nebo nový film Jana Hřebejka Učitelka. Na své si přijdou i milovníci klasiky, třeba při digitálně remasterovaném kultovním westernu Sedm statečných.

Také v Jablonci nad Nisou přesouvají v létě digitální techniku do letního kina. Využívají ale vybavení menšího kina Junior a projekce ve velkém kině Radnice zůstává zachována. Letní kino v Jablonci zahájí provoz v pátek 24. června, vstupné bude v tento den zdarma. "V areálu lesoparku na jabloneckém Horním náměstí proběhne netradiční vernisáž streetart projektu, do kterého se zapojí řada zdejších umělců. Návštěvníkům zahraje jablonecká DJ legenda Zak a po setmění bude k vidění Fire show," popsala program zahájení Kateřina Nermuťová. Co se bude promítat, je ale do poslední chvíle tajné.

Tradičně se v létě promítá také v zahradě Lidových sadů u liberecké zoologické zahrady, projekce je z DVD. Z DVD promítají v létě také pod otevřeným nebem v Hejnicích na Liberecku. Letní kino je v tamním kempu. "Začínáme 9. července, českým filmem Padesátka," řekl starosta Jaroslav Demčák. Celkem je podle něj připraveno pět představení a vše jsou české komedie. Letní kino tradičně funguje také v autokempu v Nedamově u Dubé na Českolipsku, kde sezonu zahájí v pátek 24. června českým snímkem Muzikál aneb Cesty ke štěstí.

Autoři

Štítky letní kino, Turnov, kino, film, Warcraft: První střet, léto, Liberecký kraj, World of Warcraft, Česko, představení, Roland Emmerich, Lída Baarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kina zahájí v týdnu sezonu. Jako první přivítají diváky v Turnově  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.