Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Kam vyrazit? Oslavy Ještědu nebo Ruprechtické slavnosti u kapličky

Příjemné počasí stále přeje venkovním akcí. Pokud stále nevíte, kam vyrazit za zábavou, koukněte do našeho seznamu kulturních akcí. Na nadcházející víkend jsou naplánovány třeba Ruprechtické slavnosti u kapličky nebo Oslavy Ještědu.

Středa 14. 9.

Malé divadlo - Událost v městečku Goga

Hra významného slovinského autora, Slavka Gruma, napsaná v roce 1929 je situovaná do typického slovinského městečka a přináší prostřednictvím tohoto místa velice groteskní a zcela originální pohled na lidi jako jednotlivce i společenství nejen ve Slovinsku.  Tuto expresivní a výraznou  výpověď s prvky hororu a absurdity o tom, co se v lidech skrývá a není na povrchu jejich jednání vidět a co je neodvratné v jejich osudu si můžete užít od 20.45.

Středa 14. 9.

Klub Rampa, Jablonec nad Nisou – koncert RYAN MCGARVEY (USA)

Po třech letech se na podium Rampy vrací blues rockový kytarový virtuóz a zpěvák z Nového Mexika. Kytarové finesy, unikátní zpěv a jediný koncert v Čechách by si neměli ujít ti, co jsou zamilovaní do hudby přelomu 60. a 70. let a mají rádi delší kytarová sóla.

Pátek – neděle 16. 9. – 18. 9.

Ruprechtické slavnosti u kapličky

Ruprechtice Vás zvou jako každý rok ke kapličce na Ruprechtické slavnosti spojené s poutí. V pátek se můžete těšit mimo jiné na vystoupení SEBASTIANA, nebudou chybět atrakce pro malé i velké, například Break Dance, Lavice, Autodrom XXL, Bangee trampolíny a mnoho dalších atrakcí. Pro potěšení návštěvníků bude v sobotu od 15.00 rozdáno 100 piv zdarma.

Sobota 17. 9.

Oslavy Ještědu 2016

Ještěd slaví 43. narozeniny a to je ideální příležitost k oslavám. Letos se bude slavit na téma JEŠTĚD VE FILMU. Těšit se můžete na prohlídky hotelu, technického zázemí i strojovny lanovky a skokanských můstků, bohatý kulturní program, outdoorové aktivity, dílny po děti, tradiční vynášení pivních sudů, zlevněné jízdné na lanovkách, jízdy historickými autobusy a večerní promítání filmu GRANDHOTEL na doskočišti skokanských můstků. Čeká Vás nabitý den v duchu oslav chlouby a dominanty Liberce od 10. hodin.

Zažij Hrazenou jinak

Víte, jak zažít Liberec jinak? Přijďte s e podívat do Hrazené ulice a uvidíte sami. Ulice se promění v pěší zónu, místo pro setkání obyvatel všech generací. Připravené pro Vás budou tvůrčí dílny, umělecká vystoupení, pohybové aktivity (ping pong, pozemní hokej, šipky a další), výměnný bazar „Knihomol“ (knihy, časopisy, hudební nosiče i menší věci do domácnosti), příjemné posezení a spousty tradičního i netradičního občerstvení, kde se můžete zapojit i Vy, například přípravou pohoštění pro sousedy (buchty, koláče, domácí limonády a jiné), hudebním či divadelním vystoupením apod.

Zažij Vratislavice jinak

Stejně jako v Hrazené ulici v Liberci proběhne i ve Vratislavicích v ulici Rumburská u Zauhlovačky místo pro setkávání sousedů. V tento den ulice ožijí hudbou, divadlem, dílnami, výstavami nebo sportem. Máte možnost poznat své sousedy, místní sdružení a podniky. Je připraven program pro děti i dospělé.

Pondělí 19. 9.

Barovna – Salsa

Potřebujete se vrátit alespoň v myšlenkách na dovolenou a díky tónům hudby zrelaxovat tělo? Ideální pro Vás bude Salsa night pořádaný Barovnou nebo můžete jen oprášit kroky z tanečních a užít si večer v rymtu salsy.

Autoři

Štítky slavnost, kaplička, Ještěd, hudba, Liberec, kulturní akce, Ryan McGarvey, Slovinsko, USA, Metzlův dům, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Kam vyrazit? Oslavy Ještědu nebo Ruprechtické slavnosti u kapličky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.