Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Sportfilm Fest v kině Varšava i posrkávání kávy

Liberecká Drbna si pro vás připravila seznam nejzajímavějších kulturních akcí na následující dny. Zatímco v Kině Varšava si přijdou na své především nadšenci do sportu, ve Zdravínku se sejdou milovníci dobré kávy. Jednoduše je z čeho vybírat.

Úterý – neděle 4. 10. – 9. 10.

XIX. ročník Sportfilm Festu – KINO Varšava, Liberec

Kino Varšava zve sportovní i nesportovní nadšence na devatenáctý ročník Sportfilm festu. Ne jen zajímavé filmy a dokumenty vás čekají, ale i účast zajímavých lidí, například 7. 10. se premiéry svého dokumentu zúčastní také Tomáš Slavata a na slavnostní vyhlášení 6. 10. přijede i David Ondříček.

Středa 5. 10.

Čtení k narozeninám Václava Havla – Waldorf Semily

Jestliže chcete oslavit nedožité osmdesáté narozeniny prezidenta Václava Havla, jste srdečně zváni na trochu netradiční oslavy do Waldorfského lycea. Chcete-li se zapojit aktivně, přineste si vlastní Havlův text, který máte rádi (jen se prosím vejděte do pěti minut). Ať už chcete číst, nebo jen poslouchat, čtení začíná cca v 16. hodin na chodbě ve druhém patře Waldorfského lycea v Semilech.

Čtvrtek 6. 10.

Cupping kávy bude! vol. 4 – Zdravínko, Liberec

Kolektiv Zdravínka už nebavilo posrkávat kávu jen pro sebe a rozhodli se uspořádat pro milovníky dobré kávy další veřejný cupping (degustaci/ochutnávku) káv u nás ve Zdravínku., který bude zaměřen pouze na české pražírny výběrové kávy. Společně porovnáte různý přístup jak k samotnému pražení, tak k uchovávání kávy. Důležité je potvrzení účasti na emaiu čí facebooku Double Brew.

TRIA LIGNA, 2. abonentní koncert 58. sezony komorní hudby – Lidové sady, Liberec

Dechové trio Tria Ligna vzniklo před 2 lety a jedná se o trio složené ze studentů Gymnázia a hudební školy hlavního města Prahy a Pražské konzervatoře. Za dobu své existence koncertovalo po mnoha místech České republiky a ohlasy publika byly velmi pozitivní. Všichni členové tělesa jsou laureáty mnoha mezinárodních soutěží konaných jak v České republice, tak po celé Evropě. Složení: Kateřina Trumpešová - hoboj, Adam Pešek - fagot a Aleš Tvrdík – klarinet

Sobota 8. 10.

Jarmark Podzimní - Ábelův Mlýn, Dolánky u Turnova

Jste srdečně zváni na JARMARK na louce u potoka, který bude již třetí podzimní. Jak je již dobrým zvykem, najdete zde spoustu milých kreativních lidí, kteří vyrábí pro potěchu svou, ale i pro radost těch, kteří si jejich výrobky kupují. Přijďte a užijte si krásný podzimní den jinak.

Tomáš Klus - Recyklus TOUR – Dům kultury, Liberec

Po roční pauze se vrací Tomáš Klus a jeho Cílová skupina s podzimní RECYKLUS TOUR. Zajimavostí na tomto turné je to, že sami lidé mohli ovlivnit písně, které zazní v sobotu ve městě pod Ještědem. Výběr písní zahrají a zrecyklují do nového kabátu. Jste zvědaví, jak to vlastně bude vypadat? Nenechte si ujít sobotní koncert a přesvědčte se na vlastní uši.

HRADIŠŤAN – BOHEMIACHOR – Městské divadlo, Jablonec nad Nisou

Společný koncert dvou hudebních těles, které spojuje postoj k lidským duchovním hodnotám, lásce, naději, lidské sounáležitosti a jejichž krédem je stavění mostů mezi lidmi. HRADIŠŤAN & JIŘÍ PAVLICA je ojedinělé hudební seskupení s vysokou uměleckou interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem a BOHEMIACHOR, smíšený pěvecký sbor jehož repertoár obsahuje skladby všech slohových období, v poslední době se převážně věnuje 20. a 21. století.

Pondělí – Úterý 10. 10. – 11. 10.

MEZINÁRODNÍ FESTIVAL OUTDOOROVÝCH FILMŮ – Experimentální studio, Liberec

Mezinárodní festival outdoorových filmů je soutěžní putovní přehlídka outdoorových filmů. Za třináct let své existence se stal ve své podstatě a charakteru největším filmovým soutěžním putovním festivalem nejen v České republice, ale také na světě. Festival je zaměřený na sporty i život s outdoorovou tématikou, na filmy dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale také cestopisné. Filmy nás zavádějí do různých míst naší planety, ukazují mentalitu a kulturu tamních obyvatel. Zavádějí nás do prostředí, kde se běžný "smrtelník" nedostane. Mnoho filmů má velký sociální a citový náboj. Festivalu se zúčastňují čeští, slovenští a zahraniční autoři, filmová studia, národní televize i soukromé televizní společnosti, a to v profesionální i amatérské rovině. Festival a tento filmový žánr má také své mimořádné specifikum a jedinečnost. Filmy si na nic nehrají, to, co divák vidí, je skutečnost, která se odehrála. Filmy jsou jedinečné a neopakovatelné.

Autoři

Štítky káva, Varšava, film, Liberec, Kino Varšava, koncert, Václav Havel, kino, Česko, Tomáš Klus, David Ondříček, kulturní akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Sportfilm Fest v kině Varšava i posrkávání kávy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.