Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Hoďte si do diáře další koncert v Bunkru. Už jsme doma v Budoáru staré dámy

Po mnoha letech vystoupí v libereckém Bunkru jedinečná formace Už jsme doma a to v rámci společného turné s neméně zajímavou skupinou Budoár staré dámy. V rámci společného podzimního turné dorazí do Liberce 4. listopadu v 21:00.

Skupina Už jsme doma působí na scéně již od roku 1985. Hned po revoluci začala cestovat a do dnešního dne hrála v téměř 40-ti zemích světa, z toho nejčastěji v USA (kolem 700 koncertů), v Japonsku, ve Francii a v Polsku. Vydala 7 řadových alb, vždy velmi vysoce ceněných kritikou i posluchači. Desky vycházejí po celém světě a UJD písně jsou součástí desítek kompilací.

Skupina spolupracovala také na filmech (Knoflíkáři, Fimfárum, atd) a s několika divadly. Přátelí se a spolupracuje s mnoha hudebníky ze světové avantgardní špičky (např Jello Biafra, TheResidents, Pere Ubu, Magma, Ruins a další), do které ostatně podle odborníků sama už mnoho let patří. Kromě 4 hudebníků na scéně má skupina Už jsme doma i nehrajícího člena a to výtvarníka Martina Velíška, který spoluvytváří její umělecký vzkaz.

Budoár staré dámy existuje od roku 1998 a příští rok vydá 5. oficiální album. V tvorbě sází na to, že zhudebňuječeské básníky i život samotný. O tom všem zpravuje posluchače velmi naléhavě a živelně, prostřednictvímnezaměnitelného hlasu zpěvačky Marty. Letos na podzim je kapela plnoletá a v zimě se v ní narodí další mládě. Srdečně a z plných plic i průdušnic zve na poslední návštěvypředočekávanýmmateřstvím a s ním spojenou koncertní pauzou. Abyste se cítili jako doma, pozvali si oblíbenou kapelu Už jsme doma.

Tisková zpráva

Štítky opevnění, Už jsme doma, koncert, Budoár staré dámy, Liberec, turné, USA, Japonsko, Francie, Polsko, Martin Velíšek, Fimfárum (kniha)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hoďte si do diáře další koncert v Bunkru. Už jsme doma v Budoáru staré dámy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.