Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Kino Varšava připravilo na sobotu jazzový svátek. Rudyho Linku

Tentokrát nikoliv v triu, ale sólo vystoupí v libereckém Kině Varšava jeden z nejlepších jazzových kytaristů.

V LIBERCI JAKO DOMA

Rudyho Linku znají Liberečáci velmi dobře. Několikrát zde moderoval Bohemia Jazz Fest, festival, který sám založil a představil na něm mnoho světových muzikantů. Rudy Linka má už na Liberec úzkou vazbu, mnoho přátel a zážitků. Většinou hraje v triu, ale nyní ho máme možnost uvidět sólo s kytarou. Koncertní turné nazval víceznačně „Tu kytáru jsem koupil kvůli ....".

Název napovídá, že bychom se mohli dočkat i zajímavých příběhů z bohatého života úspěšného hudebníka. Ostatně i anotace večera hovoří podobně: „Velice upřímný večer plný hudby a příběhů z života Rudyho Linky". One man show Rudyho Linky se bude odehrávat přímo v kavárně Kina Varšava od 20 hodin. Počet míst je tedy omezen, proto se vyplatí neváhat a zakoupit lístky včas. Prostor foyer kina ve stylu art deco je pro jazzový koncert jako stvořený.

V RYTMU SWINGU A IMPROVIZACE

Rudy Linka se narodil v roce 1960 v Praze. Už jako teenager si zamiloval jazz, alba si půjčoval z americké ambasády v Praze. Absolvoval klasickou kytaru na Pražské konzervatoři, na začátku 80. let pak emigroval do Švédska, kde čtyři roky studoval skladbu na Stockholm Music Institute.

Získal švédské občanství a tam také potkal amerického baskytaristu Reda Mitchella, se kterým začal spolupracovat. Ten Linku také později doporučil na Jim Hall Fellowship na bostonské Berklee College of Music. Od roku 1985 žil ve Spojených státech a od roku 2005 pořádá festival Bohemia Jazz Fest.

Autoři | Foto Facebook

Štítky Varšava, Rudy Linka, Kino Varšava, Liberec, Praha, Jim Hall, festival, Berklee College of Music, Pražská konzervatoř, USA, Švédsko, svátek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kino Varšava připravilo na  sobotu jazzový  svátek. Rudyho Linku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.