Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Neděle 2. června 2024  |  Svátek má Jarmil
Bez reklam

Azyl pracuje na novém zvuku. V sobotu proběhne první benefice

Stovky kapel z celého světa si zahrály v libereckém Azylu. Konají se tu přednášky, nejrůznější promítání a další akce. Jenže to není žádný prostor s profesionálním vybavením a dramaturgií, dlouho se řeší ozvučení klubu, které bylo dosud půjčené. Teď se povedlo sehnat nové a něj jsou potřeba peníze. Hodně peněz.

Kolem Azylu se pohybuje skupinka zvukařů, která akce v klubu zvučí. A právě oni se dohodli, že je potřeba situaci urychleně řešit. Jak? Nápadů je několik, už teď v sobotu ale můžete zajít na 1. Benefit NA HLUK, jehož výtěžek půjde právě na nové audio vybavení klubu.

„Stabilním základem zvuku na sále je basová kostička od RCF, která nás přežije všechny. Letos ale začaly postupně do elektronického nebe odcházet satelity The BOX, které visely pod stropem. Prodělaly několik šlaků myokardu, klinických smrtí a nakonec pořád ještě žijou, ale důchod už si musí odkroutit jako pódiové monitory. A tak nás, a v podstatě hlavně spoustu akcí, zachránil kamarád, který nám na čas zapůjčil PA od značky Line6,“ říkají ve společném prohlášení členové azyláckého HLUK teamu.

Ty už ale bylo potřeba vrátit, a tak se muselo hledat nové řešení. „V internetových vodách jsme vystopovali a nakonec i ulovili dvě v podstatě legendární bedny RFC Art500A a bylo jasno. Jsou to v podstatě stejné držáky jako basová kostka od stejného výrobce a dohromady to prostě hraje nejlépe,“ dodávají.

A právě tyhle kousky je teď potřeba zafinancovat. Pomoci můžete tím, že dorazíte v sobotu do Azylu. Zahrají čtyři kapely - Nekonečno, Moloko Vellocet a Snakecharmer. Místo Les pak přijedou Raving Ed. Výtěžek celé akce pak samozřejmě půjde na nový zvuk a splácení těch částí, které už se musely nově koupit.

Kromě kapel je připravena i liberecká premiéra krátkého filmu Muž z Apizaca aka krátké mexické dobrodružství.

Podobné benefity na zvukové vybavení by se měly opakovat, prý minimálně dvakrát do roka. „Přemýšlíme také o tom, že uděláme živou nahrávku, založíme profil na bandcampu a tím by se dalo přispívat i online,“ doplnil jeden z pořadatelů akce Vrablo.

Start je naplánován přibližně na 20 hodinu. Více o benefitu najdete tady.

Autoři | Foto Fishlet

Štítky hudební skupina, peníze, přednáška, Azyl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Azyl pracuje na novém zvuku. V sobotu proběhne první benefice  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.