Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Frýdlant opět dělá jazz, už potřicáté

Už třicátý ročník jazzové dílny odstartoval v sobotu ve Frýdlantu. Až do pátku se město stane jazzovou metropolí severu. Ve středu se koná vrchol dílny, na koncertě vystoupí přední čeští jazzmani i hosté ze Spojených států.


„Koncerty frekventantů, vernisáž neobvyklé výstavy, po ní hned koncert na nádvoří radnice nejen pro seniory pořádaný Městem Frýdlant a vrcholem je tradiční středeční koncert na nádvoří zámku. To je LJDKV ve Frýdlantě,“ zve do výběžku mluvčí obce Alena Švejdová.

Kromě středečního koncertu ale budou jistě zajímavé i následující dva dny, při nichž žáci dílny předvedou, co se za těch pár dní pod vedením lektorů naučili. Koncerty začínají ve čtvrtek i v pátek v restauraci Beseda v osm hodin večer.

Lektorský sbor 30. Jazzové dílny

Luboš Andršt (kytara), Josef Fečo (kontrabas) Zdeněk Fišer (kytara), Rostislav Fraš (saxofony),Miroslav Hloucal (trubka), Jaromír Hnilička (trubka), Svatobor Macák (saxofony), Pavel Razím (bicí nástroje), Jiří Stivín (flétny), Lubomír Šrámek (klávesy), Zdeněk "Wimpy" Tichota (basová kytara),Přemysl Tomšíček (trombón), Boris Urbánek (klávesy) a Martin Zbrožek (housle). Ze Spojených států přijedou Lee Andrew Davison (vokál), Gary Rissmiller (bicí nástroje), Neil Wetzel (saxofony) aSkip Wilkins (vokál).

Koncerty

Úterý  Na radnici bude zahájena výstava fotografií Jiřího Stivína. Součástí vernisáže bude malý koncert na nádvoří radnice

Středa Koncert lektorů dílny na nádvoří zámku (18 hodin)

Čtvrtek a pátek Koncert žáků dílnyv restauraci Beseda (20 hodin)

Autoři

Štítky Frýdlant, jazzová, dílna, koncert, nádvoří, USA, radnice, kytara, saxofon, Zdeněk Fišer, Jiří Stivín, Luboš Andršt, jazz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant opět dělá jazz, už potřicáté  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.