Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberecké divadlo láká Němce, nabízí jim nově předplatné

Liberecké divadlo F. X. Šaldy začalo od prosince nabízet speciální předplatné pro německé diváky. Za sezonu má divadlo odhadem kolem 1000 návštěvníků z Německa, řekl vedoucí marketingového oddělení Jakub Kabeš. "Víme, že se organizují zájezdy, ale řada lidí přijíždí sama," dodal.

Do libereckého divadla jezdí Němci z příhraničí hlavně na opery a balet, u nichž příliš nezáleží na tom, v jakém jazyce se představení odehrává. "U oper dostávají tištěné texty se stručným obsahem v němčině," uvedl Kabeš.

Zájmu Němců odpovídá i skladba speciálního předplatné, jsou v něm tři opery a jeden balet. Podle výběru místa stojí abonmá od 14 do 44 eur (387 až 1215 Kč). V nabídce jsou Dvořákova klasika Rusalka, kritikou i diváky oceňovaná Foerstrova Eva, Hoffmannovy povídky Jacquesa Offenbacha a balet Sen noci svatojánské s hudbou Felixe Mendelssohna-Bartholdyho v úpravě, choreografii a režii Attily Egerháziho. Jako bonus získá držitel abonmá česko-německou publikaci ke 130. výročí založení libereckého divadla. Předplatné si mohou Němci koupit v informačním centru v budově žitavské radnice.

Liberecké divadlo je třísouborové, tvoří ho opera, balet a činohra. Za sezonu jejich představení navštíví kolem 75.000 diváků. Zhruba 16 procent z nich tvoří abonenti. Pro letošní rok má divadlo 15 abonentních skupin.

Napsala ČTK

Štítky divadlo, Němci, opera, balet, Německo, Jacques Offenbach, zájezd, Attila Egerházi, Sen noci svatojánské, představení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké divadlo láká Němce, nabízí jim nově předplatné  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.