Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Divadlo F.X. Šaldy nabídne baletní verzi Shakespearovy hry

Baletní verze Shakespearovy hry Sen noci svatojánské na hudbu Felixe Mendelssohna-Bartholdyho bude letošní první novinkou baletu libereckého Divadla F. X. Šaldy. Pohádkový příběh z kouzelného světa lesních skřítků a elfů, mileneckých párů a spikleneckých lstí bude mít premiéru tento pátek na hlavní scéně od 19:00.

"Shakespearův sen o svatojánské noci můžeme díky nádherné Mendelssohnově hudbě slyšet. A díky baletu ho i uvidíme," uvedl režisér a choreograf inscenace Attila Egerházi, který je zároveň šéfem baletu divadla v Českých Budějovicích.

Libreto kouzelného příběhu podle něj převedli do osobitého tvaru, jehož základem je klasický balet. "Využíváme ale i prvky moderních scénických technik a současného pohybového slovníku. Sen noci svatojánské, to je humor, ale i tajemství a poezie. Věřím, že Sen noci svatojánské bude jak pro tanečníky, tak pro diváky nezapomenutelným zážitkem," dodal.

Inscenace je určena rodinám a dětem. V rolích rozhádaného královského páru Titánie a Oberona se představí Marie Gornalovová a Alexej Jurakov, skřítka Puka tančí Annabel Pearceová.

Napsala ČTK

Štítky divadlo, William Shakespeare, balet, Sen noci svatojánské, Attila Egerházi, České Budějovice, hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo F.X. Šaldy nabídne baletní verzi Shakespearovy hry  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.