Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Tři stoner rockové kapely se zastaví také v našem Liberci

Pondělní večer bude v Liberci patřit stoner rocku. Do klubu Azyl dorazí němečtí Holz a Kalamata, které doprovodí Sad z Brna. Liberecký koncert je jednou ze sedmi českých zastávek jarního tour německých kapel.

 

Žánr zvaný stoner rock má za sebou bohatou dvacetiletou historii, během které tato scéna vyplodila mnoho zajímavých jmen. Nejzásadnějšími stonerovými kapelami jsou bezesporu Kyuss, Fu Manchu nebo Queens of the Stone Age, avšak z tohoto žánru čerpá i několik dalších hudebních odnoží v čele s poslední roky velice populárním sludgem.

Do našeho Liberce přijedou své interpretování stoneru představit tři hudební uskupení. Němečtí Holz se drží tradičnějšího pojetí stoner rocku, zatímco jejich personálně provázaní kolegové Kalamata na to jdou instrumentální cestou s důrazem na psychedelii, atmosféru a pochmurnou zasněnost. Společnost jim bude dělat nová česká soft stoner kapela Sad, v níž účinkuje bubeník brněnských have.to.be.distanced.

Nezvyklý hudební zážitek se odehraje v libereckém baru Azyl v pondělí 19. května. Přijďte podpořit kulturu, ona vám to jednou vrátí.

Holz (Desert stoner rock)

holzholzholz.bandcamp.com

Kalamata (Stoner rock - Psychedelic - Doom - Instrumental - Post Rock - Progressive)

kalamata.bandcamp.com

Sad (Soft stoner)

sadsad.bandcamp.com

Napsal Ondra Komárek

Štítky Kalamata, holz, sad, Liberec, hudební skupina, rock, Brno, Queens of the Stone Age, koncert, Kyuss, rocková hudební skupina, Doom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři stoner rockové kapely se zastaví také v našem Liberci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.