Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

U Máchova jezera budou o víkendu dva velké festivaly

Dva velké festivaly se o víkendu uskuteční na Doksku. Na břehu Máchova jezera bude znít taneční hudba, hvězdy popu a rocku vystoupí nedaleko Bezdězu. Na Mácháč, který se koná od pátku do neděle, každý rok přijíždí zhruba 10 tisíc diváků. Obdobná návštěva byla loni i na Bezdězu, který je pravidelnou zastávkou festivalu Hrady.cz.

Kvůli zvyšujícímu se zájmu se letos ale hradní festival uskuteční v pátek i sobotu na jiném místě než obvykle. "Přesouvá se tak o dva kilometry dál na lesní mýtinu, odkud je krásný výhled na samotný hrad Bezděz a dokonce i na Ještěd," uvedla mluvčí festivalu Klára Mixová. Hlavními hvězdami na Bezdězu budou Tomáš Klus, Miro Žbirka, Divokej Bill, Mandrage, Wanastowi Vjecy a No Name.

Taneční festival na pláži Klůček se podařilo stejně jako loni vyprodat. Vystoupí na něm přes sto dýdžejů, hlavními hvězdami je sesterské duo Miriam a Olivia Nervovi z Austrálie, které patří v současnosti k nejžádanějším dýdžejkám na světě. Velkým tahákem pro příznivce taneční hudby jsou také bratři Janssenové z Nizozemska vystupující pod názvem Showtek. "Kdo taneční scénu sleduje podrobněji, tak ví, že pokud se tato čtveřice potká společně na jednom pódiu, tak se dějí opravdu velké věci," uvádějí pořadatelé na webu festivalu.

Kvůli očekávanému náporu fanoušků chystají policisté už tradičně zvýšená bezpečnostní opatření. "Hlavním cílem je zajištění veřejného pořádku, bezpečnosti osob a majetku," uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Policisté se podle ní zaměří i na zajištění plynulosti silničního provozu, a to zejména na silnici 9.

Loni policisté šetřili dvě loupeže, dvě krádeže aut a další majetkové trestné činy. Při kontrolách také zastavili 14 řidičů, kteří byli pod vlivem drog nebo alkoholu. Drogy objevili policisté u dalších 23 lidí, zejména extázi a marihuanu, ale také kokain.

Štítky festival, Máchovo jezero, Hrad Bezděz, Tomáš Klus, Miroslav Žbirka, No Name, hudba, Ještěd, Austrálie, Nizozemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Máchova jezera budou o víkendu dva velké festivaly  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.