Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zaměstnanci libereckého Šaldova divadla si polepší o pár stovek

Liberecké Divadlo F. X. Šaldy přidá svým hercům i ostatním zaměstnancům na platech o několik stovek navíc. V průměru se jim zvýší mzdy o 10%. Herci v divadle jsou dlouhodobě výrazně podhodnoceni a přidání určitě vítají.

 


Já i moji kolegové jsme tuto zprávu uvítali s radostí. Platy, které bereme, stačí na živobytí jen stěží. Většina z nás má ještě jedno zaměstnání nebo brigádu. Jsme rádi, že nám konečně bude vráceno šest procent, které nám magistrát vzal před 4 lety, prý na rok. O 3,5% schválených vládou jsme už slyšeli minulý měsíc. I umělci potřebují důstojné ohodnocení své práce,“ okomentovala radost zprávu Hana Zemanová, členka souboru divadla.

Rozhodnutí o přidání peněz je nařízením vlády, která se navýší mzdy všem zaměstnancům ve veřejné správě. Před více než třemi lety Liberec nastavil drastické úspory. Divadelní zaměstnanci začali pobírat o šest procent méně, než byly tabulkové platy, což vydrželo až doposud. Herci se dočkají přidaných peněz v prosincové výplatě, tak aspoň pro některé z nich to budou veselejší vánoce.

Napsal Michal Paclt

Štítky divadlo, herec, Liberec, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnanci libereckého Šaldova divadla si polepší o pár stovek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.