Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Za štvanicí na Babiše stojí podle Zemana političtí konkurenti. Z Turnova si hlava státu odvezla knihu o ptácích

Zhruba dvě stovky zaměstnanců společnosti Trevos v Turnově dnes přivítaly prezidenta republiky Miloše Zemana. Při půlhodinové debatě s nimi došlo především na témata okolo aktuální politické situace. Odpoledne se prezident Miloš Zeman přesunul na návštěvu Jilemnice a Železného Brodu.

Ani Turnově si návštěvu hlavy státu nenechala ujít dvojice jeho odpůrců. Před areál firmy, která se zabývá výrobou svítidel, přijeli starším BMW s nápisem „Ostuda národa“ a člunem na střeše. Na dotazy novinář odpověděli pouze jedinou větou. „Každý ať si udělá svůj názor,“ řekl řidič polepeného auta.

Samotná debata v hale Trevosu se nesla v poklidu a zaměstnanci si přišli prezidenta spíše jen poslechnout než se ho ptát. I tak se dostalo na několik témat týkajících se aktuální politické situace. Jeden ze zaměstnanců se zeptal prezidenta například na to, co říká na „štvanici“ na ministra financí Andreje Babiše. „Štvanice se občas pořádá na každého politika. To jsem zažil za pětadvacet let já sám několikrát. Myslím si, že základním důvodem je to, že se blíží volby. Za půl roku mají být parlamentní volby a ti, co mají mít podle průzkumu veřejného mínění dost malá procenta, se snaží nějakým gestem nebo štvanicí ta procenta vylepšit,“ odpověděl Miloš Zeman.

V debat se dostalo také na zítřejší cestu do Číny, kterou absolvuje prezident společně s několika ministry. O ní dnes rozhoduje vláda, hlasovat pro ni nechtějí ministři Marian Jurečka a Daniel Herman z KDU-ČSL. Další tři ministři z ČSSD zrušili svou účast. Samotný prezident o zrušení cesty neuvažuje. „Samozřejmě, že poletím. Je to analogie toho, co tady ve firmě zažíváte. Pan ministr Herman, známý milovník dalajlámy, dospěl k názoru, že by bylo třeba, aby se do Číny neletělo. Přitom tam jsou rozjednány rozsáhlé obchody, letí se mnou dvě letadla plná podnikatelů a kvůli panu ministrovi bychom měli tuto návštěvu zrušit. Nevím, jestli je to závist nebo nedostatek ekonomické inteligence,“ uzavřel.

Prezident si z návštěvy Travosu odvezl jako dárek od vedení společnosti osvětlení s pořadovým číslem 15 milionů a knihu o ptácích, konkrétně českých pěvcích, kterou ilustroval jeden ze zaměstnanců firmy.

Poté se hlava státu přesunula do Jilemnice, kde se po krátkém setkání s představiteli města zúčastní veřejné debaty s místními na Masarykově náměstí.

Druhý den návštěvy zakončí v Železném Brodě. I tam se setká s představiteli města a v 16:45 budou mít obyvatelé města zhruba půl hodiny na pokládání otázek.

Ve čtvrtek 11. května zamíří prezidentská kolona do Doks, kde se prezident rovněž pozdraví s vedením města a občany. Třídenní návštěvu Libereckého kraje zakončí tiskovou konferencí v Hotelu Berg ve Startých Splavech.  

Foto Bezedný Frank

Štítky Miloš Zeman, Turnov, návštěva, hlava státu, Andrej Babiš, Jilemnice, Železný Brod, Trevos, BMW, Daniel Herman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za štvanicí na Babiše stojí podle Zemana političtí konkurenti. Z Turnova si hlava státu odvezla knihu o ptácích  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.