Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kamil Jan Svoboda rezignuje na svou kandidaturu ve volbách. Důvodem je postoj strany k ANO

Dvojka na kandidátce KDU-ČSL v Libereckém kraji v nadcházejících volbách rezignuje na svou kandidaturu do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Kamil Jan Svoboda o tom informoval otevřeným dopisem předsedu strany Pavla Bělobrádka. Bývalý zastupitel města Liberce a také bývalý náměstek primátorky rezignuje mimo jiné na funkce předsedy městského výboru KDU-ČSL v Liberci a člena Krajského výboru KDU-ČSL v Libereckém kraji.

„Důvodem mojí rezignace je přetrvávající ochota KDU-ČSL a jejího předsedy Pavla Bělobrádka i dalších vládnout s hnutím ANO bývalého agenta StB a obviněného podvodníka v dotační kauze. Současné vedení KDU-ČSL dosud jasně neodmítlo partnerství s hnutím ANO. S tímto postojem zásadně nesouhlasím. Nechci být ani nucen se na něm v případě svého zvolení podílet, a proto rezignuji,“ shrnul Kamil Jan Svoboda.

Závěrem dopisu poděkoval za podporu a vyjádřil své sympatie k TOP 09. „Děkuji všem, kteří mi už vyjádřili podporu. Žádám je, aby stejně jako já ve sněmovních volbách svými hlasy podpořili TOP 09,“ uzavřel.

Kamil Jan Svoboda je členem KDU-ČSL od roku 1997. V letech 1998 až 2003 působil jako průvodce na Státním hradu a zámku Frýdlant a Státním zámku Sychrov. Následně pracoval jako instruktor sociální rehabilitace nevidomých a slabozrakých v obecně prospěšné společnosti Tyfloservis (2003 až 2004), organizační pracovník KDU-ČSL (2004 až 2006), vedoucí terénního programu pro lidi ohrožené drogou v obecně prospěšné společnosti Most k naději (2006 až 2007) či osobní asistent handicapovaných v o.p.s. Universium (2007 až 2008). V letech 2008 až 2010 zastával nejdříve pozici poradce ministra pro místní rozvoj a později konzultanta při Ministerstvu vnitra ČR.

Kandidoval do Zastupitelstva města Liberce v komunálních volbách v roce 1998 a v komunálních volbách v roce 2002 (v obou případech jako člen KDU-ČSL na samostatné kandidátce této strany), avšak neúspěšně. Uspěl až v komunálních volbách v roce 2006 jako člen KDU-ČSL na kandidátce subjektu "SOS pro Liberec". V průběhu volebního období se navíc po rezignaci kolegy stal zastupitelem Městského obvodu Liberec - Vratislavice nad Nisou a v letech 2007 až 2008 byl dokonce místostarostou Městského obvodu Liberec-Vratislavice nad Nisou.

V komunálních volbách v roce 2010 obhájil post libereckého zastupitele, tentokrát jako člen KDU-ČSL na kandidátce strany "Liberec občanům".

V dubnu 2011 byl po rozpadu liberecké koalice (a po odvolání Jana Korytáře z postu primátora) zvolen náměstkem nové primátorky pro školství, kulturu a sociální oblast.

Zdroj Wikipedia, KDU-ČSL,

Štítky Liberec, volby, poslanecká sněmovna, ANO, KDU-ČSL, Kamil Jan Svoboda, ANO 2011, Liberecký kraj, Pavel Bělobrádek, Poslanecká sněmovna ČR, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamil Jan Svoboda rezignuje na svou kandidaturu ve volbách. Důvodem je postoj strany k ANO  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.