Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budu dál pracovat pro Liberecký kraj jako hejtman, říká Martin Půta. Do Poslanecké sněmovny se nehrne

Osm mandátů v Poslanecké sněmovně získali zástupci pěti stran a hnutí z Libereckého kraje. Krajského lídra Starostů Marka Pietera přeskočil díky preferenčním hlasům hejtman Martin Půta. Díky úspěchu jeho strany v Libereckém kraji, kde skončila hned za hnutím ANO, získal navíc poslanecký mandát. Do sněmovny se ale hrnout nehodlá.

Půta získal 4470 preferenčních hlasů, tedy téměř 17 procent ze všech hlasů v kraji. „Moc za to voličům děkuji, ale dodržím to, co jsem slíbil před volbami. Budu dál pracovat pro Liberecký kraj jako hejtman. Na dvou židlích podle mého sedět nejde a já nechci být zároveň v Liberci a Praze,“ shrnul.

Starostové budou v Poslanecké sněmovně nejméně početnou stranou, když s 5,18 procenty hlasů získali 6 mandátů. Ten kromě hejtmana Libereckého kraje získal také Jan Farský v pražském obvodu, Vít Rakušan a Věra Kovářová ve Středočeském kraji, Jana Krutáková v Jihomoravském kraji a Petr Gazdík ve Zlínském kraji.

„Ten skvělý výsledek Starostů a Nezávislých v Libereckém kraji je postaven především na práci našich starostů a starostek a také na tom, že se naše krajská samospráva snaží fungovat stejně dobře, jako fungují naše města a obce,“ doplnil Martin Půta.

Podle něho Starostům ubrala hlasy mediální masáž a především předvolební průzkumy. „Vlivní komentátoři nás tři měsíce posílali pod pět procent a zaplacené předvolební průzkumy ještě v tomto týdnu tvrdily, že nemáme šanci dostat se ani na čtyři procenta. Tohle nás podle mého poškodilo,“ uzavřel hejtman.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky volby, Liberec, Liberecký kraj, Martin Půta, poslanecká sněmovna, Poslanecká sněmovna ČR, Marek Pieter, ANO 2011, Jan Farský, Vít Rakušan, Věra Kovářová, Jana Krutáková, Petr Gazdík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budu dál pracovat pro Liberecký kraj jako hejtman, říká Martin Půta. Do Poslanecké sněmovny se nehrne  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.