Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Prezidentský kandidát Horáček v Liberci. Chybí nám dostatečné sebevědomí a hrdost, řekl

Liberec ve středu navštívil jeden z ohlášených prezidentských kandidátů Michal Horáček. Kromě setkání s primátorem absolvoval i setkání se zaměstnanci liberecké nemocnice, kde debatoval asi hodinu. Velkým tématem byly proběhlé volby, ale i jeho vize v případě zvolení do funkce.

„Nechci být smiřovatelem a spojovatelem za každou cenu. Společnost je zajímavá tím, že se skládá ze suverénních lidí, každý z nás je jiný, má jinou povahu, jiné zájmy. Je strašně důležité, aby společnost byla pestrá,“ odpověděl Michal Horáček na úvodní otázku o rozdělení společnosti.

Odpovídal také na to, co by ve funkci udělal jako první. „Sanace toho místa je potřeba. A sanovat ho je tedy hodně zapotřebí. A to v každém smyslu toho slova,“ rozesmál zhruba tři desítky posluchačů v konferenčním sále na patologii Horáček.

Ten chce také znovu otevřít Pražský hrad veřejnosti i turistům. Rád by zde pořádal kulturní akce. „Zmizet musí bezpečnostní rámy,“ dodal.

A jaká je podle něj role prezidenta? Podle Horáčka po volbách do poslanecké sněmovny bude muset být prezident protiváhou vítěze voleb Andreje Babiše, který podle něj získal obrovskou moc. „Po listopadu 1989 tu nikdo takovou možnost neměl, obout se do těch problémů, které tu za sebou vláčíme. To může udělat jen silný lídr a pokud to udělá, tak smeknu. Pokud ne, měl by přijít prezident a říct, tak dost. Napřed chci ale doufat, že bude vládnout dobře,“ řekl.

K právě proběhlým volbám se řeč stočila hned několikrát. „Vyhrála hnutí, která jsem já nevolil. Ale máme tu svobodné volby, to jsme chtěli a musíme to respektovat. Je každého svaté právo se za tou plentou rozhodnout podle svého. Berme to jako příležitost, že někdo, kdo bude mít takovou moc, že ji použije dobře,“ myslí si textař.

Podle něj lidem v Česku chybí sebevědomí. „Jsme dobrý, jsme pracovitý lidi. Jezdil jsem po celém světě a jsme pracovití, nápadití. Jediné, co nemáme, je dostatečná sebedůvěra a když tu nemáme, nemáme ani hrdost. A já chci, aby silní lidé měli silnou zemi. Jako to bylo třeba za první republiky.“

Autoři | Foto

Štítky Michal Horáček, prezident, Liberec, KNL, nemocnice, volby, Krajská nemocnice Liberec, Andrej Babiš, Sametová revoluce, První republika, Poslanecká sněmovna ČR, Česko, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezidentský kandidát Horáček v Liberci. Chybí nám dostatečné sebevědomí a hrdost, řekl  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.