Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kancelář primátora cenzuruje podle náměstkyně Zpravodaj. Můj úspěch se jim "nehodí do krámu," říká

Dříve koaliční partneři, dnes si nemohou přijít na jméno. Mezi zástupci Změny a bývalými členy libereckého ANO to vře. Před nedávnem nechal náměstek primátora Jan Korytář (Změna) zhotovit studii alternativního rozvoje areálu na Ještědu pro případ, že by nedošlo k dohodě s investorem. Podle primátora Tibora Batthyányho (dříve ANO) se ale jedná pouze o cár papíru, za který dalo město zbytečně 170 tisíc korun. A společnou řeč nenachází ani další zastupitelé a zaměstnanci radnice. Tentokrát se pustila náměstkyně Karolína Hrbková (Změna) do vedoucí kanceláře primátora Petra Neuhäusera kvůli odmítnutí vydání zaslaného textu ve Zpravodaji.

Náměstkyně za Změnu pro Liberec, Karolína Hrbková, získala prestižní ocenění Komunální politik roku 2017 v kategorii Veřejná zeleň za svou práci pro město. Právě tímto úspěchem se hodlala pochlubit v dalším vydání Zpravodaje. Podle ní ale zástupci ANO ve vedení města odmítají o jejím ocenění informovat občany a článek jí měli zamítnout.

„Byla jsem moc ráda, že jsem ocenění získala, je za ním spousta práce mé i mých spolupracovníků z magistrátu. Myslela jsem, že se jedná o pozitivní zprávu, kterou by se mělo vedení města pochlubit svým občanům. O to větší bylo moje zklamání, že se vlastně tento úspěch „nehodí do krámu“ našemu partnerovi z exANO, a proto jej magistrát města ani nezveřejní,“ shrnula Karolína Hrbková. Podle ní měl vedoucí kanceláře primátora Petr Neuhäuser nechat svévolně přepsat text, aby tak snížil význam jejího ocenění. Když Hrbková trvala na svém původním znění, měl být článek zamítnut.

S podobným nařčením ale Neuhäuser nesouhlasí. „Věc se má tak, že návrh článku, který zaslala na tiskové oddělení paní Prošková (pozn. red.: PR pracovnice Změny) odmítli zveřejnit lidé z tiskového oddělení, jelikož obsahoval z velké části útoky na pana primátora a jisté znaky propagandy a to jak jistě uznáte není vhodné zveřejňovat prostřednictvím komunikačních kanálů města,“ odůvodnil vedoucí kanceláře primátora odmítnutí vydání textu. „Jelikož jsem přesvědčen, že informaci o ocenění člena vedení města je dobré publikovat, jsem dal pokyn, aby ze zaslaného materiálu převzali fakta a “vyzdrojovali” si doplňující informace k oceněným projektům na odborech, které na projektech pracovaly. Tak postupuje tiskové oddělení vždy u každého článku, který připravují. To se také stalo a vznikl článek, který však, jak jsem se dozvěděl později, paní náměstkyně odmítla autorizovat s tím, že trvá na původní verzi,“ doplnil Petr Neuhäuser.

Podle Karolíny Hrbkové se ale nejedná o první podobný případ, kdy měla kancelář primátora cenzurovat obsah zaslaný Změnou.

„To, co říká paní Hrbková, mne trochu překvapilo, protože je buď dílem špatné komunikace uvnitř Změny pro Liberec, nebo snahou „kopat“ navzdory skutečnostem a pravdě,“ dodal vedoucí kanceláře primátora. Podle něho mělo v úterý dojít ke schůzce náměstkyní na tiskovém oddělení, kde si vyjasnili některé záležitosti fungování i ve světle této kauzy. „Tato diskuse dle mého nakonec proběhla v klidné a konstruktivní atmosféře, kde jsme oba měli zájem situaci řešit. Výsledkem byla dohoda o fungování s tiskovým oddělením a postup při případném problému a také, že článek vyjde, ale bez odstavce s vyjádřením náměstka Korytáře, což sama paní náměstkyně navrhla, že s tím nemá problém a chápe to,“ uzavřel Petr Neuhäuser. Den poté byla novinářům zaslána tisková zpráva Změny týkající se údajného cenzurování na magistrátu.

Foto MML

Štítky Liberec, radnice, Zpravodaj, MML, magistrát, Karolína Hrbková, Petr Neuhäuser, primátor, Jan Korytář, ocenění, ANO 2011, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kancelář primátora cenzuruje podle náměstkyně Zpravodaj. Můj úspěch se jim "nehodí do krámu," říká  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.