Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Stavba bazénu v České Lípě se komplikuje, opozice chce referendum

Část opozice v České Lípě chce, aby o výstavbě venkovního bazénu u Sportareálu zhruba za 90 milionů korun rozhodli obyvatelé města v referendu. Do zastupitelstva předloží návrh, aby se konalo v lednu při volbě prezidenta.

„Na základě žádosti od stovek občanů jsme zpracovali materiál k vyhlášení referenda o stavbě bazénu v nejrušnější části města Česká Lípa jako patrně poslední možnosti, jak zabránit této investici," uvedl Tomáš Vlček (Starostové pro Liberecký kraj).

Důvodů pro konání referenda je podle něj více. „Rozpočet narostl z původně slibovaných 50 milionů na 90, lokalita je prašná, hlučná, povodí Ohře vydalo nesouhlasné stanovisko vzhledem k těsné blízkosti Ploučnice," řekl.

Česká Lípa je s 37.000 obyvateli třetím největším městem Libereckého kraje, letní koupání jí ale chybí. Lidé musí jezdit do deset kilometrů vzdáleného Nového Boru, Sloupu v Čechách nebo až k Máchovu jezeru. Radnice vybírala z šesti variant, z nichž Sportareál je podle vedení města nejvýhodnější.

Starostka Romana Žatecká (ČSSD) nedávno uvedla, že město chce výstavbu venkovního bazénu zahájit ještě letos. „Jsme ve fázi stavebního povolení, projekt je připraven, máme hotovou vizualizaci, aby se občané mohli seznámit s tím, jak ten bazén bude vypadat, jak bude situovaný, jakou bude mít podobu," řekla Žatecká.

Vše podle ní pokračuje podle plánu, zahájení stavby ale brzdí vleklé stavební řízení. Výhodou vybrané varianty je podle vedení města to, že lze využít zázemí Sportareálu a hlavně kogenerační jednotku. Bude se tak moci dohřívat voda na začátku a na konci sezony.

V prostoru dnešního parkoviště má být bazén o rozloze zhruba 860 metrů čtverečních se skluzavkou, vodními atrakcemi a brouzdalištěm. Plánovaná kapacita je 1000 lidí.

Autoři | Foto Město Česká Lípa

Štítky Česká Lípa, bazén, referendum, Tomáš Vlček, Starostové pro Liberecký kraj, Romana Žatecká, ČSSD, Česko, Ohře, Ploučnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba bazénu v České Lípě se komplikuje, opozice chce referendum  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.