Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jan Korytář jako první ohlásil kandidaturu do komunálních voleb. Chce být primátor

Náměstek primátora a lídr Změny pro Liberec Jan Korytář ve středu po obědě jako první ohlásil, že se chce za rok v komunálních volbách ucházet o post primátora. Oznámil to ve chvíli, kdy jeho Změna ještě nemá určeného volebního lídra, dá se ale předpokládat, že to bude právě on.

„Ucházím se o vedení Změny pro Liberec i pro další volby, proces výběru lídra bychom měli dokončit v nejbližších týdnech. Chci pokračovat v naplňování našeho Plánu pro Liberec a ve všech projektech, které jsme na radnici rozjeli. Většina z nich potřebuje více času, než jen jedno volební období,“ řekl Jan Korytář.

Ten už taky řekl, že kampaň by tentokrát neměla být tak útočná, protože Změna byla celé volební období v koalici. „Teď jsme ve vedení města a příští rok budeme skládat účty z naší práce. Věřím, že naše výsledky voliče přesvědčí, a že komunální volby vyhrajeme i potřetí za sebou. Poslední rok nás ale čeká ještě hodně práce,“ dodal.

Jeho cílem je volby vyhrát a získat 30 procent. Hlavními soupeři podle něj budou Starostové a ANO.

Zaměřit se chce na další snížení tepla, dokončení úprav přehrady a Lesního koupaliště. V příštím roce se také zahájí několik desítek projektů IPRÚ – opraví se školky, vybudují cyklostezky a další. To všechno pak využije ve volební kampani.

Jan Korytář byl poprvé zvolen do zastupitelstva v roce 2006 za Stranu zelených díky preferenčním hlasům. V roce 2010 se Změnou pro Liberec volby vyhrál. Koalice se Starosty, ČSSD a Unií pro sport a zdraví se ale po pěti měsících rozpadla. V roce 2014 vyhrála Změna pro Liberec volby podruhé, Korytář ale musel primátorský post přepustit ANO, jinak hrozilo, že skončí v opozici. Přes neshody a velké napětí je Změna ve vedení města s ANO již třetím rokem a tento stav se pravděpodobně do voleb nezmění.

Autoři | Foto MML

Štítky Jan Korytář, primátor, Liberec, volby, Volby 2018, komunální volby, radnice, ANO 2011, ČSSD, Strana zelených, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Korytář jako první ohlásil kandidaturu do komunálních voleb. Chce být primátor  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.