Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zeman: Nynější demonstrace proti vládě nemají smysl

Nynější demonstrace proti vládě Andreje Babiše (ANO) nemají podle prezidenta Miloše Zemana smysl. Smysl podle něj měla demonstrace na Letné v roce 1989, která také byla jediná úspěšná. Žádná další nevedla ke změně vlády, řekl dnes prezident rozhlasové stanici Frekvence 1. Zeman také řekl, že premiéru Babišovi radil, aby demonstrace ignoroval. Jediná úspěšná demonstrace od roku 1989 byla podle Zemana právě ta v roce 1989 a všechny ostatní skončily v prázdnu.

Poslední demonstrace se uskutečnila v úterý na Václavském náměstí. Další má být v neděli 23. června v Praze na Letné. "Já jsem v roce 1989 na Letné byl. A to byla demonstrace, která měla smysl. Podle mého skromného názoru dnešní demonstrace sice smysl nemají, ale když se tam někdo chce přijet vyřádit, ať to dělá," řekl Zeman.

"Já uklidňuji společnost tím, že jednám s politiky. Nebudu jednat se zběhlým studentem, který by měl dokončit svá studia a na trhu si najít nějaké zaměstnání, protože organizace protivládních demonstrací rozhodně není perspektivní profese," řekl Zeman na adresu jednoho z organizátorů demonstrací Mikuláše Mináře.

Zemanovi se také líbila sobotní Babišova slova, která pronesl v Bratislavě. Babiš tam řekl, že Česká republika není Slovensko a v České republice se nebude měnit vláda na základě demonstrací.

V Liberci a na mnoha jiných místech se další demonstrace uskuteční zítra v 18:30 hodin. V Liberci se akce koná tradičně na Benešáku a v sousedním Jablonci na Míráku před radnicí.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Zeman, demonstrace, Babiš, Miloš Zeman, vláda, Andrej Babiš, Letná, ANO 2011, Frekvence 1, Česko, Praha, Václavské náměstí

Zeman: Nynější demonstrace proti vládě nemají smysl  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.