Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na sobotní demonstraci na Letné pojedou z Libereckého kraje speciální autobusy

Na demonstraci, kterou organizuje v sobotu v Praze na Letné spolek Milion chvilek, pojede z Libereckého kraje několik speciálních autobusů. Podle mapy vyjede autobus nejen z Liberce, ale také například ze Semil nebo Loužnice na Jablonecku. Do autobusů vypravovaných z dalších míst budou moci zájemci přistoupit také třeba v Železném Brodě, Turnově nebo Jilemnici.

Z krajského města nepojede jen jeden autobus. „Zaplňujeme už druhý autobus, místa tak ještě jsou," řekla za organizátory Bára Sacher. Zájemci ještě mají možnost se hlásit prostřednictvím sociálních sítí, cesta tam a zpátky je přijde na 200 korun. Autobusy by měly z centra Liberce z Rybníčku odjíždět v sobotu v poledne.

Druhá demonstrace na Letné

Demonstraci na Letné pořádá Milion chvilek už podruhé, té červnové se podle organizátorů zúčastnilo 250 tisíc lidí. Na nadcházející demonstraci chce dát spolek premiérovi Andreji Babišovi ultimátum: buď vyřeší svůj střet zájmů, zbaví se holdingu Agrofert a médií a odvolá ministryni spravedlnosti Marii Benešovou (za ANO), anebo ať sám odstoupí. V opačném případě má vypuknout další vlna protestů.

Demonstrace za demokracii, které chtějí připomenout 30 let svobody, chyb i příležitostí se uskuteční také v neděli na náměstích a před obecními úřady po celém Libereckém kraji. V Liberci svolává spolek demonstraci na 16:30 na Sokolovské náměstí. Od kostela sv. Antonína Velikého pak vyrazí pochod na nedaleké Benešovo náměstí, kde účastníci vytvoří lidský řetěz. „Růže, svíčky a kytary s sebou, kdo chce - budeme zpívat," vzkazuje přes sociální sítě za organizátory Daniel Zah, který se mimo jiné jako student zúčastnil událostí listopadu 1989 v Liberci.

Akce i v dalších městech

Protestní akce se v neděli uskuteční například i na Mírovém náměstí v nedalekém Jablonci nad Nisou, Riegrově náměstí v Semilech, náměstí Českého ráje v Turnově, na náměstí v Jablonném v Podještědí, před radnicí v Tanvaldu, v Libštátě nebo Loužnici. Podle organizátorů je co slavit, ale ne všechno se za 30 let povedlo, a tak je třeba se ozvat.

Autoři | Foto

Štítky demonstrace, vláda, Babiš, Benešová, Liberecký kraj, Letná, Liberec, Milion Chvilek, Turnov, Semily, Praha, okres Jablonec nad Nisou, Jilemnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na sobotní demonstraci na Letné pojedou z Libereckého kraje speciální autobusy  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.