Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Náměstek Jiří Šolc nebude na podzim kandidovat za starosty ale za TOP 09 a lidovce

Náměstek primátora Liberce Jiří Šolc (Starostové pro Liberecký kraj - SLK) bude v letošních krajských volbách na jiné kandidátce. Bude na společné vytvořené KDU-ČSL a TOP 09. Šolc dnes ČTK řekl, že se tím na jeho práci pro město a spolupráci se starosty nic nemění. Primátor Jaroslav Zámečník (SLK) uvedl, že jeho rozhodnutí respektuje. „Věřím, že rozhodnutí pana náměstka Jiřího Šolce nebude mít na jeho práci pro město žádný vliv," uvedl primátor.

Starostové pro Liberecký kraj půjdou do krajských voleb samostatně pouze s účastí zástupce Unie pro sport a zdraví na kandidátce. Stejně tomu bylo ve dvou předcházejících volebních obdobích. To je důvod, proč se Šolc rozhodl, že za SLK nebude kandidovat. „Všechny naše kandidátky, na kterých jsem byl účasten, tak to bylo vždycky tak, že jsme se snažili síly demokratického středu stmelovat. A úplně stejně jsme to chtěli dělat i v krajských volbách roku 2020, ale starostové se potom rozhodli, že chtějí jít svojí cestou, tak ta stmelená kandidátka půjde jinou cestou," řekl Jiří Šolc. Už ví, na jaké pozici na kandidátce bude, ale před jejím oficiálním představením to nechce říci. „Nebudu na kandidátce první, ale bude to čelní pozice," dodal.

V předloňských komunálních volbách byl Šolc dvojkou na kandidátce starostů pro Liberec. Dnes upozornil na to, že je už tři roky nestraník. Nemyslí si proto, že kandidatura za někoho jiného než za starosty ovlivní chod města. „Nic se nemění. Naše kandidátka, s kterou jsme kandidovali do města, byla právě taková stmelující, minimum starostů, minimum topkařů, minimum lidovců a většina nestraníků," dodal Šolc.

Primátor Liberce na kandidátce starostů bude, na posledním místě. V dnešním prohlášení uvedl, že se chce nadále věnovat hlavně práci pro město.

Starostové pro Liberecký kraj v roce 2016 volby s výrazným náskokem vyhráli. Hlas jim tehdy dala téměř třetina voličů a získali 18 míst z 45 v zastupitelstvu. TOP 09 ani KDU-ČSL, která kandidovala společně s politickou stranou Nová budoucnost pod hlavičkou Budoucnost pro Liberecký kraj, neuspěly.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky volby, strany, Liberec, Liberecký kraj, Jiří Šolc, TOP09, lidovci, starostové, Starostové pro Liberecký kraj, TOP 09, krajské volby, KDU-ČSL, Jaroslav Zámečník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dana Kodová

Tímto se u nás naprosto a definitivně zdiskretitoval. Už nikdy ho volit nebudeme !

Středa, 22. ledna 2020, 08:14Odpovědět

Náměstek Jiří Šolc nebude na podzim kandidovat za starosty ale za TOP 09 a lidovce  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.