Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jan Korytář novým náměstkem? Ne, zastupitelé zvolili Radku Loučkovou Kotasovou

Novou náměstkyní primátora Liberce se stane od března dosavadní krajská radní Radka Loučková Kotasová (ANO). Na starost bude mít strategický rozvoj a dotace. V dnešní tajné volbě pro ni hlasovalo 28 z 37 přítomných zastupitelů. Její protikandidát Jan Korytář z opoziční Změny pro Liberec získal sedm hlasů, dva zastupitelé nepodpořili ani jednoho kandidáta.

Loučková Kotasová na pozici náměstka nahradí svého spolustraníka Jiřího Němečka, který nečekaně rezignoval loni v říjnu po schválení spoluúčasti města na modernizaci skokanských můstků na Ještědu. Němečkovi vadila změna názoru části vedení města, které se původně odmítlo na úpravě můstků podílet, ale na zastupitelstvu hlasovalo pro. Němeček byl zodpovědný i za správu majetku, která ale připadla náměstkovi pro ekonomiku Zbyňku Karbanovi (ANO). Koalici v Liberci tvoří od podzimu 2018 vítězové komunálních voleb Starostové pro Liberecký kraj (SLK) s ANO a ODS, dohromady mají v zastupitelstvu 31 z 39 mandátů.

Loučková Kotasová věří, že její působení ve vedení Liberce pomůže dál zlepšovat spolupráci mezi krajem a krajským městem, kterou se podle ní podařilo nastartovat po posledních komunálních volbách. „Z toho mohou obě instituce těžit," řekla. Loučková Kotasová je krajskou radní od roku 2016, na starost má hospodářský a regionální rozvoj, evropské projekty a územní plánování. Této funkce se vzdá k 29. únoru, dál zůstane řadovou krajskou zastupitelkou. V krajské radě by ji měl nahradit její stranický kolega Michal Kříž. Krajské zastupitelstvo bude nového radního volit 25. února.

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky Liberec, náměstkyně, Jan Korytář, ano, Radka Loučková Kotasová, ANO 2011, Jiří Němeček, Starostové pro Liberecký kraj, ODS, Ještěd, Michal Kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Korytář novým náměstkem? Ne, zastupitelé zvolili Radku Loučkovou Kotasovou  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.