Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VOLBY 2020: V druhém kole senátních voleb se utká Jiří Vosecký a Vít Vomáčka

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Česká Lípa postoupili senátor Jiří Vosecký (SLK, STAN) a Vít Vomáčka (za ODS). Vosecký získal 29,59 procenta hlasů, druhý Vomáčka dostal 15,28 procenta hlasů. Vyplývá to z výsledku sčítání na www.volby.cz. Voleb se zúčastnilo 31,70 procenta voličů, o hlasy usilovalo deset kandidátů.

Na třetím místě skončil Petr Jeník (Piráti) s 10,13 procenta hlasů. Čtvrtý v pořadí je Jan Riedl (nezávislý) s 8,68 procenta hlasů. Pátou příčku obsadil Libor Křenek (SPD), volilo ho 7,61 procenta lidí. Šestý je Petr Skokan (SPOLEHNUTÍ) se 7,23 procenta. Sedmý Miloš Tita (za KSČM) dostal 6,56 procenta hlasů. Na osmém místě skončil Libor Šmejda (za TOP 09) se 6,30 procenta hlasů.



„Myslím, že když se začíná od nuly, tak šance je vždy. A já jsem sportovec, takže nic pro mě tento výsledek neznamená," uvedl dlouholetý starosta Kravař Vít Vomáčka. „Máme na to týden, abych našim spoluobčanům, voličům, připomněl, že za politiky by měly být vidět činy. A jsem přesvědčen, že za mnou vidět jsou," dodal. Žádnou intenzivní kampaň ale podle svých nechystá.

S výsledkem z prvního kola je spokojený. „Pro mě jako nováčka ve vysoké politice to je velký úspěch z deseti kandidátů postoupit. Chtěl bych poděkovat všem voličům, že vůbec k volbám přišli. Za to zaslouží jedničku, a kdo volil mě, tak jedničku s hvězdičkou," dodal.



V roce 2014 zvítězil v České Lípě Vosecký ve druhém kole se ziskem 59,32 procenta hlasů. Druhý skončil Karel Kapoun (ČSSD). Voleb se zúčastnilo devět kandidátů.

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky ČR, volby, senát, Česká Lípa, vosecký, vomáčka, Jiří Vosecký, Vít Vomáčka, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, ODS, Starostové a nezávislí, Jan Riedl, Petr Jeník, Libor Křenek, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2020: V druhém kole senátních voleb se utká Jiří Vosecký a Vít Vomáčka  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.