Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Veškeré povinnosti plníme, ničeho jsme se nedopustili. Hejtman Půta reaguje na stížnost na volby

Na soud v Liberci v úterý dorazila stížnost na krajské volby. Podle stěžovatelky měli vítězní Starostové využívat i prostředky z Libereckého kraje a tím tak navýšili povolené prostředky na kampaň, které jsou maximálně sedm milionů korun. To ale hejtman Martin Půta odmítá.

„Ničeho takového jsme se nedopustili. Veškeré povinnosti, které nám ukládá zákon, jako vždy plníme,“ řekl Drbně hejtman Martin Půta.

O co ve stížnosti jde? Stěžovatelka se podle mluvčí domnívá, že hnutí Starostové pro Liberecký kraj využívalo pro svoji propagaci i prostředky Libereckého kraje. „A případně i nějaká komunikační média na území obcí, kde jednotliví kandidáti hnutí jsou nějakým způsobem aktivní. A tím mělo hnutí obejít stanovený limit sedmi milionů korun, které lze na kampaň vynakládat," řekla ČTK mluvčí soudu Karolína Francová.

Podle hejtmana ale na průběh volební kampaně dohlíží Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí. „S jeho zaměstnanci jsme byli navíc průběžně v kontaktu, a to vždy, když jsme s nimi potřebovali konzultovat naše dotazy ohledně řádného průběhu naší volební kampaně,“ dodal. „K celé věci se podrobně vyjádříme, až nám soud dodá přesné znění podané stížnosti,“ uzavřel hejtman.

Jde o první stížnost na průběh voleb v Libereckém kraji. Ty mohou lidé podávat do pátečních 16 hodin. Soud pak má dvacet dní na vypořádání.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky volby, Liberecký kraj, soud, stížnost, hejtman, Martin Půta, Starostové a nezávislí, Liberec, Karolina Francová, Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veškeré povinnosti plníme, ničeho jsme se nedopustili. Hejtman Půta reaguje na stížnost na volby  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.