Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bojovnice za českou pravici chce zatočit s byrokracií a ukončit diktát Bruselu

PR článek

Průzkumy naznačují, že formace Trikolora Svobodní Soukromníci přesáhne 5% hlasů nutných pro vstup do parlamentu. Slibuje více svobody a bránit normální svět. Proč se označuje za jedinou českou pravici a co chce prosadit po volbách?

Trikolora Svobodní Soukromníci vytvořili společnou pravicovou formaci letos v červnu s volebním programem Máte právo žít. Prosazují mimo jiné zachování české Koruny, pro kterou získali již přes šestnáct tisíc petičních podpisů. Naopak vstřícně k přijetí Eura se staví opoziční koalice, které se prohlašují za středové a pravicové. „Přijetím Eura bychom se vzdali další porce naší suverenity a Brusel by nám diktoval ještě více, než je tomu nyní.“, vysvětluje odmítavý postoj Zuzana Majerová Zahradníková. Proti Bruselu se Trikolora Svobodní Soukromníci vymezují i v dalších oblastech, jako je odmítnutí Green deal nebo nátlaku na uznání institutu stejnopohlavních manželství ve všech zemích unie.

Green deal prohloubí naše zadlužení a vytvoří tlak na růst inflace

Zelená dohoda je projekt velkých rozměrů prosazovaný Bruselem, který by v případě přijetí představoval dlouhodobý plán závazný pro všechny členské země. Na jeho konci sice slibuje ekologičtější a udržitelnější Evropu, ale při bližším pohledu se ukazuje, že má být snížena zemědělská produkce o 25%, od roku 2035 pak zakázaný prodej aut se spalovacími motory a celý plán výsledkem zatíží všechny státy včetně České republiky miliardovými dluhy. Miroslav Ševčík, stínový ministr financí za Trikolóru Svobodní soukromníci v nedávném rozhovoru upozornil na hlavní problém Green dealu: „Plán obnovy nespadne shůry, nejsou to peníze, které nám někdo pošle, nebo zaplatí Evropská unie. Vůbec ne. Část těch peněz jsou dotační tituly na nesmyslné projekty, kterých tady máme už spoustu. Ale část těch peněz je normální půjčka, bude vázána zase na to, co rozhodne Evropská unie. Přitom tu půjčku budeme muset zaplatit my z našich peněz.“. Je tu tedy vážná obava, že Green deal prohloubí naše zadlužení a vytvoří další tlak na růst inflace.

Byrokracie otravuje lidi a stojí nás obrovské peníze

Problém raketově narůstajícího státního dluhu Česka je velkým a aktuálním tématem kolem kterého chodí všechny politické strany před volbami jako kolem horké kaše. Žádná z nich otevřeně nemluví o zvyšování daní, ale jedním dechem hovoří o dohledném vyrovnání rozpočtu. Od roku 2013 narostl počet státních úředníků o 60 tisíc a náklady na úřednický aparát vzrostly o 57 % na současných 211 miliard Korun ročně. Trikolora Svobodní Soukromníci přednesli ambiciózní plán na zrušení zbytečných a zastaralých zákonů, byrokratické agendy a celkem 36 úřadů. „Spočítali jsme, že i bez změny legislativy bychom tak mohli ušetřit 180 miliard. Dalších 140 miliard bychom dokázali ušetřit během dalších dvou až tří let. Zbytečná byrokracie otravuje lidi a stojí nás obrovské peníze.“, vysvětluje v nedávném rozhovoru Libor Vondráček, předseda Svobodných.

Trikolora Svobodní Soukromníci nyní pořádají v rámci předvolební kampaně Koncerty za Normální Život a navštěvují postupně patnáct velkých měst s hudební kapelou Žlutý pes. V neděli 5. září upořádali na Staroměstském náměstí v Praze také demonstraci za návrat dětí do škol bez omezení. V polovině téhož měsíce také prosadili ve sněmovně jednání o uznávání protilátek proti koronaviru. Ve volebních průzkumech vykazují rostoucí tendenci. Jediná tradiční konzervativní pravicová strana v Česku tak dostává nový vítr do plachet a naději na silnější zastoupení v parlamentu, kde má nyní 3 poslance a jednoho senátora.


Zadavetel: Trikolora Svobodní Soukromnici, Zhotovitel: Trikolora Svobodní Soukromnici

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky volby, koronavirus, covid, sněmovna, průzkum, Brusel, Trikolóra hnutí občanů, peníze, Parlament České republiky, Zelená dohoda pro Evropu, Česko, Evropská unie, Zuzana Majerová Zahradníková, Libor Vondráček, Miroslav Ševčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bojovnice za českou pravici chce zatočit s byrokracií a ukončit diktát Bruselu  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.