Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vedení města přicházelo s řadou finančně i časově nevhodných řešení, říká lídr kandidátky PRO 2022 Michal Berka

V Liberci v podzimních komunálních volbách kandiduje také strana Právo Respekt Odbornost (PRO 2022). Tu jako lídr povede Michal Berka. Jaké jsou cíle kandidátky? S čím jde do voleb? Liberecká Drbna přináší další ze série profilů lídrů stran kandidujících v komunálních volbách.

S čím jdete do voleb?
Jednoznačně s cílem uspět a získat dostatečný počet zastupitelů, abychom měli možnost začít ovlivňovat chod města ve prospěch jeho občanů

Co chybí Liberci?
Liberec se dlouhodobě potýká jednak s vysokými dluhy, které způsobilo bývalé vedení města, a které nyní brzdí jeho rozvoj. Druhá věc, která městu chybí je jasný směr v rozvoji města a také lidé, kteří by byli schopní projekty domyslet a také ve finále úspěšně realizovat.

Lídrem kandidátky Právo Respekt Odbornost (PRO 2022) je osmačtyřicetiletý ekonom a krizový manažer Michal Berka

Jak problémy města řešit?
V první řadě je potřeba určit priority, protože problémů je celá řada a z titulu lidských i finančních zdrojů nelze vše řešit najednou. Je potřeba pracovat jak na legislativní úrovni, tak je potřeba řešení následně dotáhnout i v praxi. Samostatnou kapitolou pak je zajištění dostatečných příjmů pro město. Do řízení města bychom rádi prosadili naše klíčové myšlenky (zhmotněné i v názvu strany, tedy Právo - fungování i jeho zajišťování, Respekt - ke všem občanům, lidem a firmám obecně a konečně Odbornost - stále máme pocit, že ve vedení města převažuje politikaření namísto odborné a cílené práce ve prospěch města a jeho občanů.

Jak byste zhodnotil poslední čtyři roky v Liberci?
Upřímně za poslední čtyři roky nevidíme příliš dokončených projektů, které by prospěly jeho občanům. Vedení města přicházelo s řadou finančně i časově nevhodných řešení, která ve finále ani neproběhla. Namátkou lze jmenovat třeba městský bazén, nebo zvažovanou výstavbu velmi nákladného parkovacího domu v zeleném údolí, či rozšíření tramvajové trati z Rybníčku do Rochlic.

Jakou chystáte kampaň? Kolik bude stát?
Neplánujeme finančně příliš náročnou kampaň, kterou budou finančně podporovat zejména naši kandidáti. Nechceme brát žádné příspěvky od třetích stran, jimž bychom se později měli cítit povinováni. Soustředíme se na přímá setkání s občany a využijeme i venkovní reklamu, aby bylo naše kandidáty vidět.

Můžete představit vaši kandidátku?
Na naší kandidátce nenajdete žádné „zasloužilé" politiky, ale lidi z praxe, se zkušeností z různých oborů, pro něž je největší motivace podílet se na změně k lepšímu. Lidí se snahou neponechat rozhodování o důležitých věcech nekompetentním politikům bez zásad a bez znalosti problematiky, lidem jejichž jedinou kvalifikací je stranická knížka.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž Liberecké Drbny, PRO 2022

Štítky volby, rozhovor, lídr, michal berka, pro 2022, Liberec, radnice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení města přicházelo s řadou finančně i časově nevhodných řešení, říká lídr kandidátky PRO 2022 Michal Berka  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.