Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nemáme kouzelný prsten a nemůžeme slíbit luxusní bazén nebo lanovku, říká lídryně ANO v Liberci Šárka Prachařová

ANO skončilo v minulých volbách na druhém místě a uplynulé čtyři roky strávilo ve vládnoucí koalici. Hnutí nyní do voleb povede dosavadní zastupitelka a radní Šárka Prachařová. Co je potřeba v Liberci vylepšit? Liberecká Drbna přináší další z předvolebních profilů lídrů jednotlivých stran.

S čím jdete do voleb?
Naše motto do voleb zní: „Reálné cíle, ne vzdušné zámky“. Musíme být nohama na zemi, město není v dobré finanční kondici, bude se muset jeho rozvoj velmi dobře promýšlet i vzhledem k celkové situaci kolem nás. Lze naslibovat mnohé, ale jsme poučeni za čtyři roky v koalici, co se z volebních slibů dá splnit. Můžeme mít vize, ty určitě posouvají, ale hlavně to bude chtít dobré plánování projektů, jejich připravenost. Připravený projekt se lépe prosazuje i realizuje, důležité bude i seřazení projektů podle jejich potřebnosti pro město a jejich komunikace směrem k občanům, promyslet i jejich udržitelnost a další financování. Věřím, že občan pochopí, že nemáme kouzelný prsten, že nemůžeme slíbit luxusní bazén, lanovku, tramvaj do Rochlice a další velké investiční projekty, ale že se zaměříme na opravu škol, silnic, chodníků, že se pokusíme projekty zlevnit, nebudou to architektonické ikony, ale funkční stavby občanské vybavenosti, což je například rekonstrukce bazénu.

Šárka Prachařová vede kandidátku ANO v Liberci. Je pedagožka, lektorka a metodička v oblasti dalšího vzdělávání. Je jí 60 let.

Co chybí Liberci?
Stačí se Libercem projít a navnímat názory občanů. Nápovědou je i participativní rozpočet, kam občané přihlašují projekty a také si o nich hlasují. Často jsou to projekty, které by město mělo řešit běžně. Díky své profesi lektora a profesního poradce se setkávám s mnoha lidmi, vím, co ve městě postrádají a co jsou ochotni oželet. Chtějí hezké a kvalitní školky a školy, čisté město, opravené chodníky a silnice, hezká sídliště a u nich hřiště, parkovací místa a dostupné bydlení, ale i dostatek pracovních příležitostí.

Jak problémy města řešit?
S rozumem a určením priorit. Určitě maximálně využívat dotační možnosti nového programového období, spolupracovat s investory, počítat na co máme a na co ne. Promýšlet i více cest řešení, sbírat zkušenosti z jiných měst. Nepoužila bych slovo problémy, ty pochopitelně také budou a často budou vyžadovat okamžitá řešení, ale beru to jako rozvoj města, aby bylo pro občany všech generací přívětivé, a to ve všech svých městských částech.

Jak byste zhodnotil poslední čtyři roky v Liberci?
Nebylo to jednoduché období i díky událostem, které jsme nemohli ovlivnit a museli jsme se s nimi popasovat. Vážím si spolupráce s koaličními partnery i opozicí, díky všem se město rozvíjelo a řadu projektů se podařilo realizovat. Na druhou stranu se přešlapovalo až moc na místě, ne vše bylo k realizaci dobře a s ekonomickým rozmyslem připraveno, a pak se to zbytečně zasekávalo a táhlo. Také nás trápily některé zbytné projekty natlačené na sílu, kdy bychom si uměli za ty peníze představit něco, co by sloužilo více občanům.

Jakou chystáte kampaň? Kolik bude stát?
Chceme jít především kontaktní kampaní, kterou doplníme o nějaké množství plakátů a billboardů, do schránek půjde informační leták s volebním programem. Z rozpočtu, který by neměl překročit 800 tisíc, se ještě čerpá a vše bude transparentně vyúčtováno.

Můžete představit vaši kandidátku?
Tým jsme skládali podle odbornosti, genderově i věkově alespoň částečně vyvážený. Tím dosáhneme toho, že pochopíme potřeby všech věkových skupin obyvatel. Odborně tam máme zastoupeno školství a vzdělávání (Šárka Prachařová), stavebnictví a podnikání (Marek Vávra), doprava a IT (Jiří Šolc) sociální oblast (Martina Teplá), územní plán a vnitřní potřeby magistrátu (Adam Lenert), zdravotnictví (lékař Zdeněk Šembera), to jsou přední místa naší kandidátky.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž Liberecké Drbny, ANO

Štítky volby, rozhovor, lídr, šárka prachařová, ano, Liberec, ANO 2011, projekt, bazén, Drbna.cz, Marek Vávra, Jiří Šolc, Martina Teplá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemáme kouzelný prsten a nemůžeme slíbit luxusní bazén nebo lanovku, říká lídryně ANO v Liberci Šárka Prachařová  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.