Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Jilemnici se bude volba starosty opakovat, napoprvé nikdo neuspěl

V Jilemnici se bude volba starosty za tři týdny opakovat. Na ustavujícím zastupitelstvu ani jeden ze dvou kandidátů neuspěl. Ve funkcích tak dál ze zákona zůstávají členové rady města zvolení pro volební období 2018 až 2022, řekl starosta David Hlaváč (ODS). Podle dostupných informací jde zatím o jediné z 39 měst v Libereckém kraji, kde byla volba starosty na ustavujícím zastupitelstvu neúspěšná.

V pětitisícové Jilemnici byly komunální volby z měst v kraji nejvyrovnanější. Sedmnáct mandátů si rozdělilo sedm uskupení, kdy čtyři mají po třech zastupitelích. Rozdíl mezi výsledky prvních čtyř stran nebyl ani jedno procento, vyhrála ODS s 16,64 procenta hlasů, hnutí SPD mělo 16,02 %, SDH Jilemnice 16,01 % a MÍSTNÍ HNUTÍ ZA HARM. ROZVOJ 15,72 procenta.

K získání postu starosty je třeba v jilemnickém zastupitelstvu získat devět hlasů, na ustavujícím zastupitelstvu pro dosavadního starostu Hlaváče hlasovalo osm zastupitelů a pro lídra kandidátka SDH Jilemnice a současného místostarostu Vladimíra Vinkláře šest. „Nenašla se zatím většinová koalice," řekl Hlaváč.

V roce 2018 se do zastupitelstva v Jilemnici dostalo dokonce osm uskupení. I tehdy vyhrála ODS se čtyřmi mandáty a po třech získala uskupení HN.ZA HARM.ROZVOJ OBCÍ A MĚST a SDH Jilemnice, jejichž zástupci jsou v radě města.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jilemnice

Štítky ČR, volby, obce, Jilemnice, David Hlaváč, ODS, Liberecký kraj, Svoboda a přímá demokracie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jilemnici se bude volba starosty opakovat, napoprvé nikdo neuspěl  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.