Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Totalita vs. svoboda? Ladislav Vrabel přilákal na náměstí před radnicí asi dvě stovky lidí

Na Benešově náměstí v Liberci se v neděli odpoledne konala další demonstrace uskupení Česká republika na 1. místě s podtitulem Totalita vs. svoboda. Vystoupil na ní i zakladatel spolku Ladislav Vrabel. Ten nadále požaduje demisi pětikoaličního kabinetu a obrat politického směřování země.

„Je to spíše rodinné setkání,“ okomentoval na úvod demonstrace Ladislav Vrabel. „Hodně lidí nás sleduje online,“ dodal. Poté už začal hovořit o nejrůznějších tématech od ceny elektřiny až po válku na Ukrajině, kam by Česko mělo posílat maximálně humanitární pomoc. Současnou vládu označil za mafiánskou. „Lidé v naší vládě nepracují za zájmy českých občanů, ale pro globalistické struktury,“ řekl. Těmi jsou podle něj například Evropská unie nebo OSN.

Hovořil také o tom, že podle rozvojové strategie Agenda 2030, na které se podílely všechny státy OSN, v roce 2030 bude mít každý člověk čip, bez kterého ani neotevře auto. „Nemyslete si, že sem přijel nějaký blázen z Krumlova. Pokud se tomu nepostavíme, tak to bude probíhat,“ řekl v rámci zhruba hodinového monologu.

Demonstrace spolku Česko na prvním místě.

Na demonstraci vystoupil i Rudolf Gábor, který publikum alespoň na chvíli dostal do varu. „Chci vám poděkovat, že tu jste, bez vás by to nešlo. Musíme držet pospolu, jinak nemáme šanci vyhrát nad zlem, které tu dnes je. Doufám, že na Václavském náměstí nás nebude 150 tisíc, ale 500 tisíc,“ řekl.

Na náměstí přišel i Liberečák Tomáš. „Není mi jedno, kam Česká republika směřuje. A vadí mi, že vláda se o obyčejné lidí nestará a raději zásobuje Ukrajinu zbraněmi,“ řekl Drbně. Situaci by podle něj vyřešila změna systému. „Vláda musí skončit a rozhodovat musí zase lidé,“ dodal.

Vrabel pak hovořil ještě asi dvacet minut. „Tak co lidi, hymnu a do hospody?" zakončil demonstraci. Liberecká demonstrace je součástí série demonstrací po českých městech. Ta začala v Ústí a v dalších dnech zavítá do Olomouce nebo Plzně. Vyvrcholit pak má 21. ledna na Václavském náměstí v Praze.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky demonstrace, liberec, radnice, vrabel, česko na prvním místě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Kafka

www . facebook . com / 100049968586308 / videos / 1800189437000618 /

Pondělí, 9. ledna 2023, 13:55Odpovědět

Jakub Kafka

Nejvtipnejsi na tom celem je ten nazev: "Totalita vs. svoboda" kdyz sam vrabel chce mit z CR diktaturu :D :D :D tady je video z patku, kde byl v usti:

Pondělí, 9. ledna 2023, 13:54Odpovědět

Totalita vs. svoboda? Ladislav Vrabel přilákal na náměstí před radnicí asi dvě stovky lidí  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.