Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Semilská starostka Lena Mlejnková bude kandidovat příští rok do senátu

Dlouholetá starostka Semil a místopředsedkyně Starostů pro Liberecký kraj (SLK), Lena Mlejnková, bude na podzim příštího roku kandidovat do senátu za Jablonecko. Jako svou kandidátku ji na sněmu zvolilo hnutí SLK.

Děkuji starostkám a starostům ze SLK za jejich podporu a důvěru,“ uvedla Lena Mlejnková a dodala, coby starostka Semil, kde působí na této pozici už třináct let a má v Semilech nejen silné rodinné kořeny, považuje svou kandidaturu za čest. „Všude, kde působím, se snažím ze všech sil posouvat život lidí v našem kraji dopředu a měnit k lepšímu, především v oblasti dostupnosti kvalitních sociálních služeb,“ dodala Mlejnková, která je mimo jiné jedenáct let i krajskou zastupitelkou a osm let předsedkyní dozorčí rady Krajské nemocnice Liberec.

Také v Senátu chci hájit zájmy lidí v našem kraji. Lidí, kteří žijí na venkově, kde jsou kvalitní zdravotnictví, školství a sociální služby často špatně dostupné. V 83 městech a obcích na Jablonecku, Semilsku a Jilemnicku jsou totiž starosti a problémy, které často nejsou v Praze dostatečně slyšet. Zároveň mám před sebou v Semilech a na kraji ještě také celou řadu zásadních projektů, které bych v případě mého zvolení do Senátu ráda dokončila. To platí také o stavbě nového pavilonu Centra urgentní medicíny v Krajské nemocnici v Liberci,” popsala své vize kandidátka.

Za Starosty pro Liberecký kraj je nyní v senátu starosta Albrechtic a podnikatel Jaroslav Zeman, a to již druhé volební období. Znovu kandidovat už nebude. „Rád bych našemu současnému senátorovi za Jablonecko poděkoval za všechnu práci, kterou v Senátu za více než deset let vykonal,“ řekl předseda SLK Martin Půta a ke kandidatuře semilské starostky dodal: „Jsem přesvědčen o tom, že v případě zvolení Leny Mlejnkové senátorkou, získají lidé jak na Jablonecku, Semilsku, Jilemnicku a Lomnicku, tak i v celém našem kraji svého zástupce, který bude stejně jako teď v Semilech a na kraji s maximálním nasazením hájit jejich zájmy.“

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv L. Mlejnkové

Štítky volby, senát, kandidáti, Jablonecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Semilská starostka Lena Mlejnková bude kandidovat příští rok do senátu  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.