Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Piráty v Libereckém kraji povede opět do voleb Zbyněk Miklík

V nadcházejících krajských volbách v roce 2024 bude lídrem kandidátky Pirátů v Libereckém kraji Zbyněk Miklík, současný náměstek hejtmana pro ekonomiku, správu majetku a investice. Na kandidátce jej jako dvojka doplní krajská zastupitelka Daniela Weissová a třetí pozici obsadí krajský radní pro životní prostředí a zemědělství Václav Židek.

Prioritami Miklíka jsou energetická soběstačnost kraje s důrazem na obnovitelné zdroje energie, další oblastí, na níž se chce zaměřit jsou transparentní veřejné zakázky a uplatňování digitálních nástrojů a související efektivní fungování veřejné správy, hospodárné řízení investic a podpora sociálního podnikání a místních podnikatelů.

Weissová se chce soustředit zejména na pomoc lidem v okrajových lokalitách, kde není dobrá sociální a ekonomická situace. Židek se hodlá dále věnovat environmentálnímu vzdělávání či podpoře drobných zemědělců a krajinnému plánování.

Myslím si, že Piráti v Libereckém kraji ukázali, že svoje programové cíle dokážou uskutečnit a přetavit do reálných výsledků,“ konstatoval Miklík. Poukázal například na pokračující digitalizaci vnitřního i vnějšího chodu úřadu, zvládnutí energetické krize, otevírání dat veřejnosti i pozitivní hospodaření kraje, který si díky tomu může dovolit investovat do větších i menších projektů.

Piráti dnes představili i další členy kandidátky do krajských voleb, kde se objevují třeba krajský zastupitel Marek Förster, zastupitel Liberce Petr Slanina nebo současný náměstek primátora Jan Hruška a další.

V minulých krajských volbách v roce 2020 získali Piráti 5 mandátů ze 45 krajských zastupitelských míst a dostali se do vedení kraje. „Věřím, že se nám tentokrát povede získat větší počet mandátů,“ poznamenal lídr Pirátů.

Program chtějí Piráti představit přibližně za půl roku.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky krajské volby 2024, Piráti, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Pražák

Piráti jsou v příštích volbách jasné rozhodnutí. Všichni ostatní zklamali z různých důvodů.

Středa, 4. října 2023, 22:12Odpovědět

Piráty v Libereckém kraji povede opět do voleb Zbyněk Miklík  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.