Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Lidovci v Libereckém kraji podpoří svolání sjezdu na dřívější termín než v říjnu

Svolání lidoveckého volebního sjezdu na dřívější termín než v říjnu podpoří předseda organizace KDU-ČSL v Libereckém kraji Štěpán Matek. Široké vedení vládní strany - celostátní konference - bude o návrhu na změnu času konání sjezdu jednat v pátek v Praze.

Kromě Matka se pro dřívější konání sjezdu vyslovili lidovci z dalších tří krajů, většina ostatních je pro zachování podzimního termínu. O odchodu Mariana Jurečky z funkce předsedy strany nebo z vlády se podle Matka na konferenci hlasovat nebude.

Matek je připraven, pokud se bude na konferenci hlasovat o svolání sjezdu strany na dřívější termín, návrh podpořit. „Co se týče setrvání Mariana Jurečky na pozici předsedy KDU-ČSL, popřípadě jeho setrvání ve funkci ministra práce a sociálních věcí, nejsem přesvědčen, že se o takovém usnesení bude na celostátní konferenci hlasovat," řekl Matek. Setrvání, nebo odchod Jurečky proto zatím nechtěl komentovat.

Se změnou termínu sjezdu přišla českobudějovická organizace lidovců poté, co Jurečka čelil kritice za pořádání ministerského vánočního večírku v době, kdy už byly známy tragické následky střelby na Filozofické fakultě Karlovy univerzity. Přesun sjezdu budou požadovat i lidovci z Plzeňského a Moravskoslezského kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KDU-ČSL

Štítky ČR, KDU-ČSL, sjezd, Jurečka, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidovci v Libereckém kraji podpoří svolání sjezdu na dřívější termín než v říjnu  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.