Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Hnutí ANO povede do krajských voleb semilský poslanec David Pražák

Hnutí ANO 2011 v Libereckém kraji představilo svého kandidáta na hejtmana do podzimních krajských voleb. Lídrem kandidátky bude semilský poslanec a neuvolněný místostarosta David Pražák. Jednomyslně jej do čela kandidátky zvolil sněm hnutí ANO, nyní ještě musí nominaci potvrdit celostátní Výbor hnutí ANO.

V první pětce budou kromě Davida Pražáka také starostka České Lípy Jitka Volfová, jablonecký zastupitel David Mánek, liberecká radní Martina Teplá a turnovský zastupitel Jaroslav Knížek.

Při sestavování kandidátky mi šlo hlavně o to, abych měl za sebou tým lidí, kterým můžu nejen já, ale hlavně obyvatelé Libereckého kraje, věřit. Nikdo z našich kandidátů v současné chvíli nemá jakoukoliv souvislost s aktuálními kauzami, které řeší policie v Libereckém kraji, a to je pro mě zcela zásadní,“ zdůrazňuje nominovaný lídr David Pražák. Jeho kolegové u něj jako u lídra oceňují především schopnost domluvit se napříč stranami, rozhodující jsou pro ně také jeho zkušenosti z vedení města i z poslanecké sněmovny.

Jsem přesvědčená, že jsme sestavili kandidátní listinu z lidí, kteří mají znalosti z praxe, a navíc z různých oborů, což je velmi důležité. Rozvoj celého kraje bez rozdílu je pro nás na prvním místě. Jsme kraj nevelký, ale s úžasným potenciálem krajiny a šikovných lidí. Je však nutné, aby Liberecký kraj vnímal jejich potřeby a jednotlivých segmentů a tam, kde pokulhává, aby dal jednoznačnou podporu. Stal se krajem pro všechny,“ doplňuje předsedkyně krajského hnutí ANO Jitka Volfová.

Jak uvádí hnutí ANO v Libereckém kraji chce se především postavit na stranu lidí v regionu, a být jim oporou před centrální politikou uskupení Spolu, Pirátů a STAN/ SLK.

Během těch necelých tří let Fialova vláda udělala řadu rozhodnutí, která měla negativní vliv na chod obcí i celých regionů a samozřejmě dopadla i do každodenních životů obyvatel v našem kraji. Sledovat to můžeme ve školství, zdravotnictví, ale třeba i v sociální oblasti. Vzpomeňme, jak dopadl Turów. Naším cílem je vytvořit konstruktivní politickou protiváhu, která se bude za obyvatele Libereckého kraje prát i v Praze,“ uzavírá Pražák.

Celou kandidátku hnutí ANO do krajských voleb v Libereckém kraji zveřejní po jejím schválení předsednictvem hnutí ANO v květnu.

V minulých volbách do Krajského zastupitelstva Libereckého kraje v roce 2020 získalo hnutí ANO druhý nejvyšší počet mandátů, a to deset (22,22%), přeskočili je pouze Starostové pro Liberecký kraj se ziskem 22 mandátů (48,89%), třetí nejvyšší počet míst v zastupitelstvu, celkem pět, získali stejně Piráti a ODS (shodně 11,11%). Volební účast byla 40,41 procent. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hnutí ANO

Štítky krajské volby, kandidátky, hnutí ANO, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hnutí ANO povede do krajských voleb semilský poslanec David Pražák  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.