Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Senátor Canov: Máme velké štěstí, že Martina Půtu máme

PR článek

Známý senátor Michael Canov se bude v září znovu ucházet o hlasy voličů v krajských volbách. Jako už tradičně ho voliči najdou na kandidátní listině Starostů pro Liberecký kraj. Co si od voleb slibuje a v jaké kondici se jeho strana nachází?

Jaký je váš cíl pro nadcházející krajské volby?
Neznám nikoho, kdo by šel jakékoliv volby prohrát. Naším cílem je tedy přirozeně zvítězit. To platí o to více, že jsme vyhráli krajské volby už třikrát za sebou a vždy s lepším výsledkem. Zároveň ale o výsledku samozřejmě rozhodnou jen a pouze voliči.

Předvolební kampaň se postupně vyostřuje a podle vašich konkurentů je naopak čas na změnu. Nevyslyší toto volání i voliči?
Volání po změně je asi největší politické klišé. Otázkou ale vždy je, co ta změna představuje. Já vidím konkurenty, kteří jsou hlasití, ale Liberecký kraj by nejraději řídili z Prahy či pomocí experimentů. Tomu já nefandím. Liberecký kraj se pod vládou Starostů pro Liberecký kraj posouvá kupředu, jsou za námi jasné výsledky. A já jsem přesvědčen, že voliči toto vidí a oceňují každý den v ulicích svých měst a obcí.

Mají ale Starostové pro Liberecký kraj ještě co nabídnout?
Určitě ano, i když ta nabídka je v základu vlastně pořád stejná. Je to tým zkušených a aktivních lidí z celého kraje. Jsou to většinou starostové, kteří ve svých obcích každý den ukazují poctivou práci. Jsou to tedy lidem známé osobnosti, sousedé, žádní králíci v klobouku. Neusínáme na žádných vavřínech, naopak máme spoustu projektů rozpracovaných, ty chceme dokončit, a nabízíme i nové plány.

Není ale pravda, co občas v Liberci slýchám, tedy že kraj se stará o vše kromě Liberce?
Tak se podívejme na fakta. Liberecký kraj pod vládou Starostů pro Liberecký kraj začal stavět úplně novou moderní část nemocnice. Od města jsme převzali botanickou a zoologickou zahradu, kterou budeme rozšiřovat. U Krajského úřadu jsme vybudovali podnikatelský inkubátor a parkovací dům, brzy tam vznikne první náplavka. V září se konečně dokončí oprava Sokolské ulice, která je opět krajská. Chystáme se koupit Ještěd a s rychlovlakem do Prahy jsme v posledním roce pohli více než všechny předchozí reprezentace dohromady. Toto vše se děje v Liberci, za velké peníze – a je to dobře. Není tedy pravda, že by se na Liberec zapomínalo, naopak. Náš kraj rozvíjíme spravedlivým dílem.

Nepřišel ale přeci jenom čas třeba na výměnu lídra? Martin Půta je hejtmanem už od roku 2012.
A teď mi právě řekněte, kde tak zkušeného a úspěšného hejtmana najdete? Martina znám od té doby, co se v Hrádku nad Nisou stal starostou. Prožili jsme společně řadu těžkých chvil a řeknu vám jedno – vždy jde do každé práce naplno, nechává službě lidem úplně všechno. Martin Půta má proto moji absolutní podporu a myslím si, že celý Liberecký kraj má velké štěstí, že takového hejtmana máme. Toto slyším často na různých místech celého Česka.

Proč kandidujete v krajských volbách Vy osobně?
Už několik let se mi daří propojovat funkci starosty, krajského zastupitele a senátora. Má to velké výhody – jsem totiž blízko voličům, jejichž problémy pravidelně zaznamenávám, řešit je ale pak mohu i na nejvyšší úrovni až v parlamentu. V Senátu se mi tak třeba opakovaně podařilo prosadit návrhy zákonů Libereckého kraje – jeden z nich před několika lety navýšil příjmy pro obce a kraje, ten byl obzvláště významný. Práce pro Chrastavu, Liberecko a celý kraj mě stále naplňuje a voliči snad budou o mé služby stát i nadále. Já jsem připraven.


Zadavatel/zpracovatel: Starostové pro Liberecký kraj

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky volby, liberecký kraj, starostové, michael canov, senát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senátor Canov: Máme velké štěstí, že Martina Půtu máme  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.