Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kožušník: Zvedá lidi, aby šli běhat. A volit

PR článek

Edvard Kožušník je politik, sportovec, zakladatel komunity zdravého života Prostě běž a lídr SPOLU pro Liberecký kraj. Pozor, v kraji máme dvě koalice se stejným názvem, tahle kandidátka má číslo 82 a skládá se z ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Minulý týden kvůli očekávaným povodním SPOLU pozastavila kampaň. Volby do kraje se konají už 20. a 21. září.

To není moc riskantní zastavit kampaň, když venku leje, ne?
To máte pravdu (usmívá se), na druhou stranu, v kraji máme asi čtvrtinu voličů, která váhá, koho volit a samozřejmě každý chce využít každou minutu, aby jim něco sdělil.

Vy si pamatujete povodně na Frýdlantsku z roku 2010?
Ano. byl jsem tu a pomáhal tehdy jako poslanec Evropského parlamentu. Navíc se mi tehdy podařilo se mi tehdy zajistit 260 mil. Kč z fondu solidarity EU. Mosty, ale například celé náměstí Frýdlantu se z těchto peněz podařilo obnovit. Nyní věřím, že jsme mnohem víc připraveni, než tehdy, ale nikdo nechce situaci podcenit.

Čtvrtina nerozhodnutých lidí je hodně. Co jim teď říkáte?
Říkáme jim, že naší volbou mají šanci na kraj poslat vzdělané, mladé lidi. Dají Libereckému kraji trochu větší šťávu než ty zasloužené kádry.

Vám je přes padesát let, kam patříte vy?
Já spíš mezi ty zkušenější, ale udělal jsem hodně proto, aby ten tým byl složen z lidí, kteří mají energii i zkušenosti. Shodujeme se, že náš kraj může být lídrem v technologiích a inovacích, máme ty nejlepší předpoklady - hi-tech firmy, skvělou univerzitu, prostě tradici, na kterou stačí navázat.

Proč jste nešli SPOLU již před čtyřmi lety?
Prostě bylo potřeba projít si smutnou zkušeností, že samostatný postup znamená, že spousta hlasů bohužel propadla a nikomu to nepomohlo. Letos to je jinak, což znamená, že hlas pro nás je jistá volba. Průzkumy nám dávají potenciál až 20 procent hlasů. víme , že SPOLU v našem kraji volilo přes 20 000 lidí do Evropského parlamentu. Těmhle lidem dáváme šanci volit SPOLU i na kraji.

Co je dobrý výsledek pro SPOLU?
Když budeme moci na kraji prosazovat svůj program a když na kraji bude vláda bez zastoupení extremistů. To by si náš kraj nezasloužil.

Ale výsledek jiné strany neovlivníte, ne?
Volby jsou relativní počty. Když přijdou voliči demokratických stran, zbude méně prostoru pro ty druhé. Stačí přijít.

ANO ve své kampani mluví o současné vládě.
Vsadili na to, že tu je hodně lidí to chtějí vládě osladit. Ale Liberecký kraj volí (snad jako jediný) výrazně regionálně. My tu jsme i tím celostátním hlasem pro to, aby odpovědná politika měla své místo. To logicky regionální strana neovlivní.

Dost té politiky. Prostě, běž. Jaké to je zvedat lidi, aby šli běhat?
Je to nabíjející. Pohyb je život. Heslo, kterým se řídím celý život. Víte, že v našem kraji je přes 7 000 lidí, kteří prostě běhají. Nás podpořil profesor Jan Pirk, známý kardiochirurg, lékař a neuvěřitelný běžec. On je živým důkazem, že sport prostě pomáhá nejen tělu, ale i hlavě. mimochodem - máme společný projekt - Trenéři do škol.

Kdybyste měl šanci říci jednu větu každému čtenáři Drbny, jak by zněla?
Máte nejvyšší čas rozhodnout se a ať se Vám všem daří dobře i přes to počasí. Prostě přijďte k volbám!  Už tento pátek a v sobotu.


Zadavatel/zpracovatel: SPOLU pro Liberecký kraj (ODS, TOP 09, KDU-ČSL)

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky volby, liberecký kraj, spolu, kožušník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kožušník: Zvedá lidi, aby šli běhat. A volit  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.