Počasí dnes16 °C, zítra11 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

VOLBY 2024: Začíná druhé kolo senátních voleb. Voliči na Jablonecku a Semilsku vybírají mezi ANO a Starosty

Také v části Libereckého kraje probíhá druhé kolo senátních voleb, konkrétně jde o volební obvod 35 zahrnující Jablonecko a část Semilska. Do druhého kola postoupil s nejvíce hlasy bývalý primátor Jablonce Milan Kroupa (ANO) a starostka Semil Lena Mlejnková (Starostové pro LK). Nového senátora budeme znát v sobotu odpoledne.

Volby probíhají stejně, jako každé jiné. Volební místnosti se otevřou v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14. Poté začne počítání hlasů, které by i díky malé účasti mělo být rychlé. Jedinou změnou je to, že volební lístky nepřišly do schránek, ale voliči je dostanou až ve volebních místnostech.

Favoritem voleb v obvodu 35 bude kandidát ANO Milan Kroupa. Ten v prvním kole získal 9189 hlasů. Druhé místo pak obsadila Lena Mlejnková s 8491 hlasem. A právě mezi touto dvojící se rozhodne.

Výsledek druhého kola Milan Kroupa odhadovat nechtěl. „Záleží na tom, co chtějí lidi. Jestli chtějí změnu nebo pokračovat v tom, co tady je. Netroufám si odhadnout,“ řekl Drbně po prvním kolem.

Lena Mlejnková před druhým kolem vyzvala voliče, aby přišli. „Chci poprosit všechny, aby přišli ke druhému kolu. Bude to důležité rozhodování pro budoucnost,“ řekla.

Volební obvod 35 v sobotu odpoledne pozná čtvrtého senátora. Tím prvním byl od roku 1996 do roku 2000 František Vízek, toho vystřídala Soňa Paukrtová, která v roce 2006 obhájila křeslo na druhé období do roku 2012. Třetím senátorem pak byl Jaroslav Zeman, ten v roce 2018 také post senátora obhájil.

Ohodnoť článek

Foto Martina Petrášková a Luboš Vrabec

Štítky volby, senát, kroupa, mlejnková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2024: Začíná druhé kolo senátních voleb. Voliči na Jablonecku a Semilsku vybírají mezi ANO a Starosty  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.