Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Vysvědčení: Opozice nechala vládnoucí Změnu a ANO propadnout

Jako nepříliš dobrý student se jeví městská koalice ANO a Změny. Opoziční kluby vládnoucí koalici vystavily vysvědčení, které by nepotěšilo žádného studenta. Pětka za hospodaření a rozvoj města, čtyřka za politickou kulturu a chování a jednička za „malou domů.“ Primátor Tibor Batthyány (ANO) si však s hodnocením hlavu nedělá.

„Vysvědčení samozřejmě přijímám, pravdivé musí být, vezmeme-li v potaz, jaké kapacity ho vystavily,“ podotkl primátor a dodal: „Vyučující a hodnotící bych však jen zdvořile a mile požádal o opravu jejich významného dokumentu. V datu narození je uveden říjen 2014. Ustavující zastupitelstvo a funkce primátora mi svěřena 27. listopadu. To je tedy datum narození vládnoucí koalice.“

Podle opozičních zastupitelů vládnoucí koalice propadla v hospodaření, za které od hodnotící ODS dostala nedostatečnou. „Programové prohlášení vládnoucí koalice Změny a ANO je v tomto ohledu plné velmi ambiciózních prohlášení, na kterých ovšem zatím ještě neudělala příliš mnoho práce, a poslední týdny a měsíce ukazují, že jde spíše opačným směrem, než je kontinuální zlepšování hospodaření města,“ zhodnotila ODS vládu koalice.

Ani chování není podle opozice příliš vzorné. TOP 09 ohodnotila koalici čtyřkou. „Důležité dokumenty jsou zastupitelům předkládány v nesouladu s jednacím řádem a na poslední chvíli, na stůl. I při nejlepší vůli nejsou opoziční zastupitelé schopni nastudovat více než 400 stran odborného textu za 48 hodin. Oni na rozdíl od vládnoucí koalice studují materiály po práci,“ píše se ve vysvědčení.

Primátora však hodnocení příliš netrápí a sám dodává: „Co se týče hodnocení z mé strany, jsem dalek toho hodnotit něco, co se hodnotit vůbec nedá. A kde nic není, ani smrt nebere,“ uzavřel.

Štítky ANO 2011, koalice, Tibor Batthyány, ODS, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysvědčení: Opozice nechala vládnoucí Změnu a ANO propadnout  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.