Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Výroky o uprchlících stály Kalendu členství ve straně

Liberecký lidovec Daniel Kalenda byl dnes vyloučen ze strany. Rozhodl o tom celostátní výbor strany, který jednohlasně hlasoval pro vyloučení, jediný člen se hlasování zdržel. Kalenda se stal nechtěnou mediální „hvězdou“ kvůli svým víkendovým výrokům o jednasedmdesáti mrtvých uprchlících na rakouské dálnici. Ty nazval lůzou a špínou.

„Jsem rád, že s panem Kalendou již nejsem členem stejné strany,“ okomentoval dnešní rozhodnutí předseda okresní organizace strany Miloš Krčmář.

A co Kalenda na svůj facebookový profil napsal? Například: „Ne, pro tyhle oběti netruchlím, pro tohle fakt mý srdce nekrvácí. Mnohem víc mě zasáhne, když vrcholová sportovkyně utrpí úraz při tréninku a nikdy už nebude chodit.“ První odstavec textu, který můžete vidět pod článkem, uzavírá slovy „Já tuhle zemi ani Evropu zčernat nenechám!“

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek se od vyjádření Kalendy distancoval a prohlásil, že bylo v rozporu se stanovami strany. "Názorová pluralita je zcela v pořádku, tu nikdo netrestá, ale končí tam, kde se dostáváme za hranu toho, co je a není v souladu se základními principy naší politiky," řekl novinářům Bělobrádek.

Dnes už bývalý člen KDU-ČSL se na svém blogu nazývá jako realista, pragmatik a lidovec se smyslem pro sociální odpovědnost. V posledních komunálních volbách kandidoval za KDU-ČSL na třinácté pozici kandidátky. Lidovci v loňských volbách neuspěli a v Liberci získali něco málo přes dvě procenta hlasů.

Štítky KDU-ČSL, Pavel Bělobrádek, Miloš Krčmář, Evropa, uprchlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výroky o uprchlících stály Kalendu členství ve straně  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.