Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Exprimátor Jiří Kittner dostal odškodnění

Bývalému primátorovi Liberce Jiřímu Kittnerovi (ODS) osvobozenému v kauze údajných machinací s pozemky přiznal stát odškodnění přes 203.000 korun. Kittner požadoval zhruba 214.000 korun, podal kvůli tomu na stát žalobu. Informovala o tom ČT. Kittner sdělil, že peníze už dostal a o zbytek se dál soudit nehodlá, proto žalobu stáhne.

Ministerstvo spravedlnosti přiznalo Kittnerovi odškodné jako kompenzaci za náklady spojené s obhajobou, potvrdil Jiří Hovorka z tiskového odboru. Ministerstvo rozhodlo 21. září, Kittner však ještě předtím podal ohledně svého nároku žalobu k Obvodnímu soudu pro Prahu 2. "Soudní řízení je na samém počátku, projednání věci zatím nařízeno nebylo," dodal Hovorka.

"Vyčíslili jsme s advokátkou náklady, které oni (ministerstvo) upravili a do hodin nezapočítali přestávky na oběd," uvedl Kittner. Kvůli rozdílu se ale už soudit nehodlá. Kittner žalobu na ministerstvo podal už před několika měsíci. "Byl tam nějaký termín, do kdy to měli na ministerstvu projednat, a to nestihli. Žalobu jsem proto musel podat, jinak by můj nárok propadl," řekl. Peníze na účet už dostal a žalobu stáhne. "Částka dorazila a tím to pro mě končí," dodal. 

Kittner figuroval v kauze údajných machinací s pozemky a budovami ve sportovních areálech na Ještědu a ve Vesci spolu s Pavlem Krenkem a Jiřím Zeronikem. Jde o pět obchodů z let 2003 až 2006. Krenk byl tehdy náměstkem primátora i předsedou představenstva areálu a Zeronik jeho tajemníkem. Město převedlo pozemky na svoji společnost a sportovní areál je pak údajně nevýhodně směnil nebo prodal.

Kittner byl loni v červenci pravomocně zproštěn obžaloby, soud s Krenkem a Zeronikem se uskuteční v listopadu.

Zdroj: ČTK

Štítky Jiří Kittner, žaloba, pozemek, ODS, Česká televize, Liberec, Obvodní soud pro Prahu 2

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Exprimátor Jiří Kittner dostal odškodnění  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.