Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Světelná show za půl milionu rozdělila liberecké zastupitele na dva tábory

Do Vánoc zbývá jen pár dní, na adventním věnci zůstává nezapálena poslední svíčka a podobně jako o předchozích třech adventních nedělích si vedení města připravilo program, kterým chce před radnicí zaujmout Liberečany. Jenže cena programu poslední adventní neděle, konkrétně plánované světelné show, nadzvedla opozici na čtvrtečním zastupitelstvu.

Show o délce 4 x 8 minut vyjde na 500 tisíc korun, jejichž uvolnění si dnes zastupitelstvo odhlasovalo. Tomu ale předcházela několik desítek minut dlouhá debata opozice s primátorem. „Občanské sdružení Zachraňme kino Varšava žádalo o více než milion, jako o podporu na aktivity, které budou probíhat celý rok, ty ale nedostali. Pak je dobré si říci, kolik legrace a muziky, se udělá za půl milionu a kolik legrace a muziky se nechá udělat za ten milion v průběhu celého roku v objektu kina Varšava,“ řekl opoziční zastupitel David Václavík (SLK).

Podle primátora se jedná o umění a cena, za kterou město show objednalo, je podle jeho slov nejvýhodnější ze všech předložených nabídek. „Vybírali jsme mezi třemi firmami, kde nejdražší nabídka se pohybovala kolem 900 tisíc korun a nejlevnější byla kolem 300 tisíc korun. Ta byla ale provedením mimo naši představu,“ reagoval primátor Tibor Batthyány (ANO).

Celou částku by podle Batthyányho měly navíc pokrýt sponzorské dary, které vedení města nyní dává dohromady. „Peníze na show jdou v tuto chvíli z rozpočtového opatření města. V tenhle moment máme ale od sponzorů 350 tisíc korun a na zbývajících 150 tisících korun ještě pracujeme. Chceme, aby se to celé pokrylo ze sponzorských peněz,“ doplnil primátor. Město by tak show zaplatilo ze svého a půl milionu by se poté vrátilo do rozpočtu díky sponzorským darům.

Světelnou show, takzvaný videomapping, organizátoři předvedou v neděli v 17:15, 18:00, 18:30 a 19:00 hodin. „Je to velice atraktivní pro diváky. Přišlo nám, že to, jak se město prezentuje, je takové zkostnatělé. Proto jsme se inspirovali v jiných městech, která tohle dělají. Věřím, že pokud se to ujme, mohla by to být dobrá tradice,“ uzavřel primátor.

Foto MML

Štítky advent, radnice, primátor, Vánoce, Varšava, David Václavík, Tibor Batthyány, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světelná show za půl milionu rozdělila liberecké zastupitele na dva tábory  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.