Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Liberecká ČSSD přišla o dvě třetiny členů

Místní organizace ČSSD v Liberci přišla po přeregistraci členů zhruba o dvě třetiny straníků. Z původních 489 členů zbylo organizaci 166. Uvedl to dnes server iDnes.cz. Strana dostala stížnost na práci okresní tajemnice a podle krajské předsedkyně ČSSD Lenky Kadlecové souvisí přeregistrace i s obviněním bývalého šéfa krajské organizace Roberta Duška z korupce.

Přeregistrace byla podle serveru schválena loni v prosinci. Podle Kadlecové se provádí výjimečně. Všichni členové místní organizace byli obesláni s žádostí o nové zaregistrování, v případě problémů si mohli zažádat o náhradní termín. Kdo se pak osobně k registraci nedostavil, přišel o členství.

Přeregistrování libereckých sociálních demokratů nařídilo celostátní vedení strany, píše iDnes.cz. "Dostali jsme stížnost na špatnou práci okresní tajemnice," řekla serveru mluvčí ČSSD Eva Gregorová. Krajská šéfka strany řekla serveru, že podnětem byla také Duškova kauza. Nechtěla ale spekulovat, jestli byli škrtnutí členové takzvanými černými dušemi, nebo šlo pouze o lidi, kteří již ve straně nechtějí být.

Protikorupční policie Duška v červnu obvinila z blíže nespecifikovaných trestných činů. Stíhání souvisí podle získaných informací s údajným podvodem při čerpání evropské dotace na výstavbu termálních lázní v Chrastavě na Liberecku. Dušek bezprostředně po svém obvinění rezignoval na členství v předsednictvu ČSSD, aby svým případem sociální demokracii nezatěžoval. Ve straně ale zůstal. "Pevně věřím, že se v dalším prokáže, že jsem se ničeho protiprávního nedopustil," napsal tehdy předsedovi strany Bohuslavu Sobotkovi.

Výrazné snížení počtu členů připraví podle serveru libereckou ČSSD o výhodu při nominaci zástupců do okresních či krajských organizací. Ty pak hrají roli ve volbách do dalších orgánů strany.

Autoři | Foto ČSSD

Štítky ČSSD, Robert Dušek, Liberec, Bohuslav Sobotka, Útvar pro odhalování organizovaného zločinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká ČSSD přišla o dvě třetiny členů  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.