Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Lídrem ANO v Libereckém kraji bude Volfová. Sněm neakceptoval navrženého kandidáta

Další strana v pátek zvolila svého lídra do krajských voleb. Sněm ANO vybral pro podzimní volby v Libereckém kraji jiného volebního lídra, než jakého doporučilo krajské předsednictvo strany. Kandidátku nakonec povede Jiřina Volfová, která pracuje v České Lípě na Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

Krajské předsednictvo jako lídra doporučovalo ředitele českolipské nemocnice Jaroslava Kratochvíla, sněm ale tento návrh neakceptoval. "Je to jednoduché, nedostal (Kratochvíl) podporu," uvedl liberecký primátor Tibor Batthyány (ANO). Ředitel českolipské nemocnice bude na kandidátce osmičkou. Protikandidátem Kratochvíla na pozici lídra byl původně někdejší ředitel Školského úřadu v Liberci Robert Gamba, ten bude na kandidátce dvojkou.

ANO se krajských voleb zúčastní poprvé, cílem je podle Batthyányho vyhrát. Poslední krajské volby vyhráli v Libereckém kraji před čtyřmi lety Starostové pro Liberecký kraj se ziskem 13 křesel. Za nimi skončili komunisté s deseti místy v krajském zastupitelstvu. Stejný počet mandátů získala i Změna pro Liberecký kraj. ČSSD obsadila sedm křesel a ODS pět.

ANO si vybíralo i nového krajského předsedu, Batthyány na funkci před několika týdny rezignoval. Delegáti volili ze čtyř kandidátů, mezi nimi byla i poslankyně Jana Pastuchová. Sněm ale nakonec vybral místostarostku Stráže nad Nisou Danielu Kysilkovou. Získala zhruba 60 procent hlasů. Volba byla dvoukolová.

Autoři | Foto ANO

Štítky ANO 2011, Liberecký kraj, krajské volby, Jaroslav Kratochvíl, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, Tibor Batthyány, Česká Lípa, Robert Gamba, Starostové a nezávislí, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídrem ANO v Libereckém kraji bude Volfová. Sněm neakceptoval navrženého kandidáta  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.