Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

ANO v Liberci může získat dvě nejvyšší místa ve vedení města

Hnutí ANO 2011 by v Liberci mohlo získat vedle místa primátora i pozici ekonomického náměstka. Nabízí jim to jejich koaliční partner Starostové pro Liberecký kraj. Po dnešním jednání to řekl lídr ANO Tibor Batthyány.

 


"Získali bychom tak dva nejsilnější posty. Ta možnost se mi zdá jako dobrá, ale k rozhodnutí to budu předkládat našim  astupitelům," uvedl Batthyány. Zda nabídku od Starostů přijmou, oznámí podle něj v sobotu.

Starostové v Liberci původně usilovali o místo primátora. Podle jejich lídra Michala Hrona se rozhodli ustoupit v zájmu  zachování koalice. Chtějí získat posty náměstka pro rozvoj a náměstka pro kulturu, školství a cestovní ruch. "Nejlépe naplní naše programové priority," uvedl Hron. Jednoho náměstka získá v Liberci i ČSSD, bude zodpovídat za sociální věci.

Na vytvoření koalice v Liberci se dohodly čtyři strany, ANO, Starostové, ČSSD a TOP 09. V 39členném zastupitelstvu budou mít většinu 23 hlasů. Koalice zatím nemá podepsanou koaliční smlouvu ani programové prohlášení, jednání se ale blíží do finální fáze. Batthyány věří tomu, že jednání by mohli ukončit v pondělí 17. listopadu.

Ve stotisícovém městě vybírali voliči z 15 kandidátek, do zastupitelstva jich postoupilo sedm. V opozici nejspíše skončí vítězná Změna s 12 mandáty. Za ní skončilo hnutí ANO 2011, které má devět zastupitelů. Na třetím místě jsou Starostové s osmi  mandáty, čtvrtá skončila ČSSD a má čtyři zastupitele. Po dvou mandátech získali komunisté, TOP 09 a ODS.

Napsala ČTK

Štítky ANO 2011, Liberec, Starostové a nezávislí, Tibor Batthyány, ČSSD, Liberecký kraj, TOP 09, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANO v Liberci může získat dvě nejvyšší místa ve vedení města  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.