Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Glosa Petra Černého: Slušná a ubohá kampaň v Liberci

Nový směr vede férovou předvolební kampaň. Zaměřili jsme se na věcná řešení témat a nenapadali jsme politické protivníky. Tím víc nás znepokojuje to, co předvádí Změna pro Liberec. Možná proto, že jsme se vždy chovali slušně, nebylo toho moc, čím by nás znemožnila. A tak si vybrala dvě témata, kde nás viní z populismu: snížení daně z nemovitosti a zlevnění tepla.

Zvykli jsme si na to, že všechny návrhy, které mají ulevit lidem, jsou označovány za populismus.  V případě daně z nemovitosti se ale o nic takového nejedná.  Myslíme si, že je důležité včas reagovat na pozitivní vývoj v daňových příjmech města. Ekonomika ožívá, rostou příjmy z DPH. Není tedy nutné držet daň tak vysoko jako v minulých letech. Proto navrhujeme návrat ke stavu před rokem 2012 a snížit daň na původní úroveň. Pokud bychom nepřiznali zlepšení hospodaření, popřeli bychom dobré výsledky naší práce s rozpočtem. Ostatně, když jsme před třemi lety zvýšení daně z nemovitosti se skřípajícími zuby podpořili, bylo proto, že mělo jít o dočasné řešení. Když peníze zůstanou v kapsách lidí, bude to nejlepší. Ať si každý rozhodne sám, jak s nimi naložit. A když je utratí v Liberci, městu to pomůže mnohem více.

K problematice tepla: Změna lže, když křičí, že slibujeme snížení ceny a nic jsme proto neudělali. V minulém období jsem já osobně dvakrát vyjednal snížení ceny tepla. Třikrát jsem se jménem bytového družstva s městem utkal u soudu a podal ústavní stížnost.  Opakovaně jsem předkládal v radě zprávy o postupu v jednání s teplárnou a návrhy, jak dál postupovat. Vypracoval jsem komplexní materiál s několika variantami dalšího postupu a vyzval všechny strany, které kandidují, o vyjádření. Bohužel bez jediné reakce. Jediné, co se ve věci tepla v Liberci změnilo za poslední čtyři roky, je skutečnost, že zatímco v roce 2010 jsem byl jediným, kdo na problém drahého tepla upozornil v předvolební kampani, letos si toto téma přisvojilo hned několik stran. Teď najednou se  probudily a chtějí problém rychle řešit.

Jistě, na vykrádání našeho volebního programu jsme si už taky zvykli, tak jakýpak populismus. Změna, KSČM, ANO a Starostové řeší drahé teplo, TOP 09 převzali naše návrhy řešení míst ve školkách, ODS oživuje centrum podle našeho vzoru a Sportovci chtějí snížit poplatky za zábor veřejných prostranství. Je to tím, že jsme náš volební program publikovali už v červnu.

A když nás nyní Jan Korytář viní z populismu, je to smutné. Čím jiným by na sebe ale mohl upoutat pozornost? Snad tím, že byl rok primátorem a nic nedokázal, nebo tím, že zneužívá veřejný prostor pro vlastní kampaň - Změna pro Liberec.  Co si myslet o prohlášení Zuzany Kocumové:  Roky jsem byla součástí systému, ale nyní jsem na správné straně.

Kritiku jiných od nás ale naši voliči nečekají. Nepotřebujeme nikoho očerňovat, svou slušnou kampaň si ustojíme. Jsem rád, že k volbám přistupujeme s novou, regionální značkou, že se kandidáti Nového směru nemusí schovávat za okoukané tváře celostátní politiky, které Liberci beztak nepomohou.Nejsme řízeni z žádného pražského centra, jsme Liberečané. Máme tým odborníků, zkušených manažerů, připravených město profesionálně řídit. Do vlastní firmy by si nikdo přeci také nevybral za ředitele někoho, kdo nikdy nic neřídil a nevedl. Tak proč bychom takovým lidem měli svěřit náš domov – stotisícový Liberec?

Podpořte ve volbách v Liberci kandidátku č. 1, Nový směr. Děkuji Vám.

Napsal Petr Černý (PR text)

Štítky Liberec, teplo, Petr Černý, daň z nemovitosti, Zuzana Kocumová, Jan Korytář, ODS, KSČM, ANO 2011, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Glosa Petra Černého: Slušná a ubohá kampaň v Liberci  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.